• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Sporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze van het sportveld, de dansvloer, de fiets, uit de sportschool of het water. Dit keer halen we Esther Kooijman uit de sportschool. Zij geeft spinning en body shape lessen bij Body Beach.

Wat doe je hier?
“Ik werk als hoofd dolfijn trainer bij het Curacao Dolphin Therapy & Research Center. Daarnaast ben ik iets langer dan drie jaar werkzaam als instructor bij Body Beach. Ik geef daar spinning en body shape lessen. Sinds kort zijn we ook opgeleid om Gladiator lessen te mogen geven. De afwisseling van lessen vind ik heel belangrijk, dat houdt het uitdagend. Naast het lesgeven probeer ik één á twee keer per week te hardlopen.”

Hoe ben je in de sport terechtgekomen?
“Ik sport al van jongs af aan. Ik ben begonnen met handbal, turnen en jazzballet. Toen ik elf jaar was heb ik mijn eerste pony gekocht. Naast mijn andere sporten heb ik vrijwel iedere dag paard gereden, later ook wedstrijden. Toen ik in Leeuwarden op kamers ging wonen heeft mijn zusje mijn pony overgenomen. Vanaf mijn achttiende ben ik regelmatig naar de sportschool gegaan. Toen ik op Curaçao kwam heb ik altijd gezegd dat ik, als ik ooit de kans zou krijgen om lessen te kunnen geven, die direct zou aannemen. En dat is gebeurd. Ik heb een aantal cursussen gevolgd en ben gaan lesgeven. Wanneer er kansen zijn om mezelf hier bij te scholen dan pak ik die altijd met beide handen aan.”

Wat is je mooiste sportmoment?
“Ik heb zoveel mooie sportmomenten meegemaakt in verschillende disciplines dat ik het eigenlijk niet zou weten. Afgelopen jaar heb ik meegedaan aan de triathlon op Curaçao in een relay-team. Ik heb de tien kilometer gelopen. Ik vond het heel mooi om onderdeel uit te mogen maken van zo een evenement. Ook hoop ik in januari 2012 de halve matrathon van Miami te lopen. Laten we maar hopen dat dit een mooi sportmoment wordt! Ik zou het in ieder geval een behoorlijke overwinning van mezelf vinden.”

Wie is je grote voorbeeld in de sport?
“Ik weet niet of je het echt een voorbeeld kunt noemen, maar voor Lance Armstrong heb ik enorm veel respect. Die man heeft zoveel doorzettingsvermogen, daar heb ik heel veel bewondering voor.”

Wat is je ultieme doel?
“Ik zou het een enorme prestatie vinden om ooit mee te doen aan de hele marathon van New York, maar nu bereid ik me eerst maar eens voor op de halve marathon van Curaçao en Miami. En het allerbelangrijkste blijft toch vooral dat het leuk blijft!”

Ook in Vers Zweet?
Ben jij ook zo met je sport bezig of ken je iemand die veel met sport doet? Laat het ons weten via ons tipformulier of via redactie@versgeperst.com.

www.versgeperst.com