• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Top 5 voetballers over de grensCURAÇAO – Versgeperst.com volgt alle ontwikkelingen van het Curaçaose voetbal op de voet, maar ook buiten ons eiland zijn onze voetballers actief. Van Nederland tot Canada en van Engeland tot Australië: ons land wordt overal vertegenwoordigd. Daarom een overzicht van onze best presterende voetballers over de grens!

1. Rihairo MeulensRihairo Meulens van Almere City FC

Club: Almere City FC
Duel: Almere City FC – FC Dordrecht 5-0
Datum: Zaterdag 24 september

Hij stond aan de basis van de 1-0, gaf de assist bij de 2-0 en zette zelf de 3-0 op het scorebord. Rihairo Meulens lijkt zijn draai gevonden te hebben bij Almere City FC. De aanvaller kwam afgelopen seizoen over van Roda JC waar hij weinig tot geen speelminuten kreeg en wil zich nu maar wat graag laten zien bij zijn nieuwe club. In de weken hiervoor was dat ook het geval bij Almere City, maar vrijdag kreeg hij de voorkeur van trainer Vojtech Schulmeister. En Meulens betaalde dat vertrouwen terug met een groot aandeel in de eindscore. Een kwartier voor tijd kreeg de Man of the Match zijn publiekswissel, waarna hij zijn ploeggenoten nog uit zag lopen tot 5-0.

Tweet van Wesley Langen over Rihairo Meulens
____________________________________________________________________________

Leandro Bacuna van FC Groningen2. Leandro Bacuna

Club: FC Groningen
Duel: FC Groningen – Ajax 1-0
Datum: Zondag 2 oktober

Bacuna Matata, what a wonderful frase!” De klanken van de film The Lion King klonken door het stadion van FC Groningen nadat Leandro Bacuna zijn ploeg op een 1-0 voorsprong had gezet tegen titelkandidaat Ajax. Na een handsbal van Ajax-verdediger Gregory van der Wiel werd de bal op de stip gelegd. Bacuna bleef ijzig koel en stuurde keeper Kenneth Vermeer de verkeerde hoek in. Daarmee diende de rechtsbuiten Ajax hoogstpersoonlijk de eerste nederlaag van het seizoen toe, want ook na 90 minuten stond de 1-0 nog op het scorebord. En gezongen werd er nog lang in de Euroborg.

Tweet van Steven Ruikes over Leandro Bacuna
____________________________________________________________________________

3. Angelo CijntjeAngelo Cijntje van BV Veendam

Club:: SC Veendam
Duel: SC Veendam – AGOVV Apeldoorn 4-0
Datum: Vrijdag 30 september

De fans van SC Veendam kregen vrijdagavond een leuke pot voorgeschoteld. Echt verwend waren de supporters nog niet echt, want hun club stond voor deze wedstrijd op de 16e plaats in de Jupiler League. Maar tegen de nummer 17, AGOVV, moesten punten te halen zijn. En dat bleek ook zo te zijn. Vanaf de eerste minuut had Veendam het overwicht. Aanvallend ging alles goed en de verdediging onder leiding van Angelo Cijntje zag er solide uit. En als het verdedigend wel snor zit, dan zien we de rechtsback ook vaak voorin opduiken. Zo ook vrijdag. Hij gaf in de tweede helft een afgemeten voorzet waaruit spits Opoku de eindstand op het scorebord kon zetten: 4-0.

Tweet van Ronald de Jonge over Angelo Cijntje
____________________________________________________________________________

Jarchinio Antonia van Go Ahead Eagles4. Jarchinio Antonia

Club: Go Ahead Eagles
Duel: FC Oss – Go Ahead Eagles 5-3
Datum: Vrijdag 30 september

Het zat Go Ahead Eagles afgelopen vrijdag niet echt mee. Een 0-2 voorsprong werd uit handen gegeven en tot overmaat van ramp ging FC Oss er ook nog eens met de overwinning vandoor. Toch kon Jarchinio Antonia terugkijken op een prima wedstrijd. De laatste weken was de kleine rechtsbuiten een beetje onzichtbaar, maar langzaam maar zeker krijgt hij zijn oude vorm weer te pakken. Na twee minuten spelen zette hij sterk door waardoor Go Ahead een hoekschop verdiende, waar direct de 0-1 uit gescoord werd. Tien minuten laten haalde Antonia zelf de trekker over. Een zelf opgezette aanval ronde hij prachtig af. Het was alleen niet voldoende voor de winst. In Oss werd het uiteindelijk 5-3.

Tweet van Chiel over Antonia
____________________________________________________________________________

5. Shelton MartisShelton Martis van Doncaster Rovers

Club: Doncaster Rovers
Duel: Peterborough – Doncaster Rovers 1-2
Datum: Zaterdag 1 oktober

Is het nou het Dean Saunders-effect, of misschien het Shelton Martis-effect. Sinds Saunders drie weken geleden aangesteld werd als trainer van Doncaster Rovers heeft zijn ploeg de lijn naar boven ingezet. Opvallend is dat de coach maar één wijziging doorvoerde ten opzichte de basisopstelling van zijn voorganger. Die wijziging is Shelton Martis. Sinds de verdediger vast bij de eerste elf zit, heeft zijn ploeg niet meer verloren. Ook uit tegen middelmotor Peterborough werd de volle winst gepakt: 1-2. Met een glasrol voor de Curaçaoënaar in de laatste minuten, toen hij een gevaarlijk schot nog net wist te blokken.

Tweet van Dan Williamson over Shelton Martis

Wil jij volgende week met jouw tweet in ons weekoverzicht? Zet dan in je Twitter-bericht over een Curaçaose speler @versgeperst erbij. Je kunt ook op onze Facebook-pagina een reactie achterlaten. Wij maken een selectie van de leukste tweets en plaatsen ze in het bericht!

www.versgeperst.com