• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Spaanse Water gooit over een paar weken alle ankers los voor de start van het spectaculaire zeilevenement van Curaçao: de Heineken Regatta. Drie dagen lang vol zinderende wedstrijden tussen watersporters uit de Cariben in combinatie met optredens van topartiesten.

De grootste zeiljachten zullen strijden om de Girobank CUP en een geldprijs van 10.000 gulden. De dag start op vrijdag 11 november vanaf het Spaanse Water en voor de middag-break leggen de schepen aan bij het Hyatt Regency. Vandaar is de Commodores Cup in verschillende klassen te bezichtigen en is de race van dichtbij te zien.

Maxi Priest
In de avond kun je genieten van reggaemuziek van de Britse Reggae legende Maxi Priest, onder andere bekend van de nummer 1 hit ‘Close to you’. In het voorprogramma wordt het publiek eerst opgewarmd door de Curaçaose bands Dreams en Area 51. De avond wordt gehost door de groovy Mr. Gee Money. Kaartjes voor deze avond kosten 50 gulden.

Heineken Regatta Village
Vanaf 10.00 uur organiseert de Heineken Regatta Village diverse activiteiten. Van racen op tracks van Prowin Motors tot heerlijk genieten van culinaire gerechten van ‘Thelma & Louise’. Tijdens de wedstrijden wordt live verslag gedaan zodat u continue op de hoogte blijft. De avond wordt afgesloten met een muzikaal optreden van Elvis Crespo en als klap op de vuurpijl de reggaetonzanger Tito ‘el Bambino’. Kaartjes voor deze avond zijn 75 gulden.

Prijsuitreiking
Op de laatste dag opent de Heineken Regatta Village om 10.00 uur op de locatie Marichi. Deze dag staat in het teken van de finish in de Annabaai en wordt de Girobank Cup uitgereikt aan de winnaar. Na de uitrijking is er een afterparty en wordt het evenement muzikaal afgesloten door onder andere de artiest Junior Tecla.

Tickets
Het zeilevenement vindt plaats op 11, 12 en 13 november. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn, Beep Beep Rio, Mensing’s Caminada, Tik Tok en Plein Café Wilhelmina.

2 reacties op “Zeilen naar de CUP”

  1. @A.Claessen. Wat heeft dat met de Regatta te maken?

  2. Ik zie dat Girobank de nieuwe hoofdsponsor van de regatta is. Die bank heeft natuurlijk geld over nu ze weer benoemd zijn tot huisbankier van de overheid voor de komende jaren, een bijzonder lucratieve business.
    Dat Girobank onlangs voor het eerst sinds jaren van beveiliger is veranderd en nu de beveiliging van haar filialen laat uitvoeren door het beveiligingsbedijf van de minister van financien Jamaloodin heeft daar natuurlijk helemaal niets mee te maken. Echt puur toeval!