• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Nederlands kampioen Pim Ligthart en klimrevelatie Wout Poels sluiten hun seizoen dit jaar af op de Amstel Curaçao Race. Op 5 november vindt deze wielerwedstrijd plaats. Beide renners van Vacansoleil-DCM werden door koersdirecteur Leo van Vliet gecontracteerd na het WK in Kopenhagen.

Ligthart maakte dit jaar als neo-prof grote indruk. Hij won al vroeg in het seizoen de Hel van het Mergelland, maar zijn mooiste overwinning boekte hij in Ootmarsum toen hij de Nederlandse titel veroverde. Wout Poels behoorde tot de betere klimmers in de Vuelta a Espana. Met twee tweede plaatsen was de Limburger dit jaar dichtbij een overwinning.

Kampioenen
“Elk jaar willen wij naast verschillende kampioenen zoveel mogelijk jonge talenten naar Curaçao halen”, benadrukt Van Vliet. “Eerder hebben we Steven Kruijswijk en Rob Ruijgh voor dit jaar vastgelegd. Met Poels en Ligthart erbij hebben de grootste Nederlandse talenten van het afgelopen wielerseizoen weer op Curaçao.”

5 reacties op “Kampioenen op Amstel Curaçao Race”

 1. Bombaklod, ik kan uw theorieen niet volgen maar hou wel van uw gevoel van humor. Misschien kom ik u nog tegen bij de race (hopelijk niet op mijn fiets!) dan krijgt u een biertje van mij.

 2. geachte heer j duicelecce, als macamba zijnde koop je toch zo weer een nieuwe fiets , kunt u hem lekker inrijden tijdens de race en als u als laatste start en deelnemer voor deelnemer inhaalt komt u misschien wel u ouwe fiets tegen ! ik wens u veel succes

 3. Beste Bomboklad, ik zou graag uw advies opvolgen om zelf mee te doen aan de race, maar helaas heeft een van uw landskinderen mijn fiets gestolen.

 4. geachte heer j dulcelecce ik zou zeggen maak u woorden in daden en doe zelf ook mee , volgens mij moet u met een straatlengte alleen over de finisch komen met 2 vingers in de neus misschien ook nog . zo niet reageer dan niet zo als een idioot !

 5. Zwaar overgewaardeerd, de Amstel Curacao race. Alleen de organisatoren nemen hem serieus, want de deelnemers zien het als een betaalde vakantie na een paar maanden zakken vullen met rondjes om de kerken van West Europa.
  Logisch gevolg is dat de renners een tijd neerzetten die de eerste de beste inwoner van Betesda na 3 dagen training zal evenaren.
  Betesda is het bejaardenhuis van Curacao, voor de niet hier woonachtigen.