• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Top 5 voetballers over de grensCURAÇAO – Versgeperst.com volgt alle ontwikkelingen van het Curaçaose voetbal op de voet, maar ook buiten ons eiland zijn onze voetballers actief. Van Nederland tot Canada en van Engeland tot Australië: ons land wordt overal vertegenwoordigd. Daarom een overzicht van onze best presterende voetballers over de grens!

1. Shelton MartisShelton Martis van Doncaster Rovers

Club: Doncaster Rovers
Duel: Doncaster Rovers – Crystal Palace 1-0
Datum: Zaterdag 24 september

Nadat hij vorig jaar veel blessures kende, is Shelton Martis weer helemaal terug van weggeweest. De 28-jarige verdediger heeft zijn basisplaats bij Doncaster Rovers terugveroverd en hoopt dat hij zijn ploeg aan punten kan helpen. Want dat is nodig. Doncaster staat namelijk stijf onderaan in het Engelse Championship. Afgelopen weekend werden de eerste punten binnengehaald tegen middenmoter Crystal Palace. In een gelijk opgaande wedstrijd hield Martis het achterin dicht, terwijl John Oster voor Doncaster het verschil maakte: 1-0.

Tweet van Mark Pitman over Martis
____________________________________________________________________________

Vurnon Anita van Ajax2. Vurnon Anita

Club: Ajax
Duel: Ajax – FC Twente 1-1
Datum: Zaterdag 24 september

Hij moest het wederom doen vanaf de linksbackpositie. Nu Nicolai Boilesen waarschijnlijk lang uit de roulatie is met een bovenbeenblessure, kan Vurnon Anita zich opmaken voor veel speelminuten. Te beginnen met de wedstrijd van afgelopen weekend tegen FC Twente. Anita speelde degelijk. Hij voerde zijn taak uit en maakte weinig tot geen fouten. Aanvallend droeg hij weinig bij, maar dat was ook duidelijk niet de taak waarmee Frank de Boer hem het veld in had gestuurd. Verdedigend kwam er bijna geen gevaar van zijn linkerkant, maar toch moest ook Anita lijdzaam toezien hoe Twente in de laatste minuut gelijk maakte. In Amsterdam werd het 1-1.

Tweet van Bolle Gerrit over Anita
____________________________________________________________________________

3. Rangelo JangaRangelo Janga van Willem II

Club:: Willem II
Duel: AGOVV Apeldoorn – Willem II 2-1
Datum: Vrijdag 23 september

Nu eerste spits Donny de Groot van Willem II geblesseerd is, is dit de kans voor Rangelo Janga om de eerste spits van de Tilburgers te worden. Ondanks dat zijn club tot nu toe nog niet zo goed draait als verwacht, trok de 18-jarige spits zijn eigen plan. Janga was een sterk aanspeelpunt en was betrokken bij veel aanvallen. Ondanks een snelle achterstand, zorgde de spits hoogstpersoonlijk voor de gelijkmaker een paar minuten voor tijd. Uit een verzet kopte hij vanuit een moeilijke hoek binnen. Helaas was het niet genoeg voor Willem II. In Apeldoorn werd het 2-1.

Tweet van Ashley Pinto over Janga
____________________________________________________________________________

Prince Rajcomar van MVV4. Prince Rajcomar

Club: MVV
Duel: Go Ahead Eagles – MVV 2-1
Datum: Vrijdag 23 september

Prince Rajcomar heeft na afgelopen vrijdag alweer zijn derde doelpunt van het nog prille seizoen erin liggen. De spits was ditmaal trefzeker tegen Go Ahead Eagles. Rajcomar werd net buiten het strafschopgebied aangespeeld, kapte naar binnen en schoot vervolgens hard raak in de korte hoek. Daarmee liet hij weer zien van grote waarde te zijn voor de Limburgers. Helaas was zijn doelpunt niet genoeg, Eagles wist namelijk twee keer het net te vinden: 2-1.

Tweet van Yannick over Rajcomar
____________________________________________________________________________

5. Patrick van AanholtPatrick van Aanholt Leicester City

Club: Wigan Athletic
Duel: Wigan Athletic – Tottenham Hotspur 1-2
Datum: Zaterdag 24 september

Hij werd de laatste jaren aan verschillende clubs verhuurd, maar hij komt ook steeds op een hoger niveau te spelen. Patrick van Aanholt is ook bij de eerste Premier League-club waaraan hij verhuurt wordt een basisspeler. Tegen het grote Tottenham Hotspur wist de linksback zich goed staande te houden. Er kan echter nog niet van het 20-jarige Chelsea-talent verwacht worden dat hij zijn team in dit soort wedstrijden al op sleeptouw kan nemen. De Londenaren bleken net te sterk voor de ‘Lathlics’. In Wigan werd het 2-1.

Tweet van David Septianto over Van Aanholt

Versgeperst.com – Voetbalrubriek op Dolfijn FM week 7 by NickRenders
Luister hier het gesprek van Nick met Maarten Schakel op Dolfijn FM terug!

Wil jij volgende week met jouw tweet in ons weekoverzicht? Zet dan in je Twitter-bericht over een Curaçaose speler @versgeperst erbij. Je kunt ook op onze Facebook-pagina een reactie achterlaten. Wij maken een selectie van de leukste tweets en plaatsen ze in het bericht!

www.versgeperst.com