• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Sporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze van het sportveld, de dansvloer, de fiets, uit de sportschool of het water. Dit keer halen we Patrick Hilhorst van de weg. Hij is een actieve mountainbiker.

Wat doe je hier?
Ik fiets dagelijks naar het werk en terug en in mijn vrije tijd pak ik af en toe de fiets en ga ik weer een stukje off road de natuur in. Ik fiets al mijn hele leven. Nu fiets ik dagelijks van Rust en Vrede, wat tussen Kent U Zelf en Kwartje ligt, richting Bapor Kibra waar ik werk. Ik zit niet in een mountainbiketeam, maar doe het voor eigen plezier en conditie. Het is heerlijk om voor het werk te hebben gesport, en vooral als je op het werk een drukke dag hebt gehad, dan is het weer heerlijk om naar huis te fietsen. Bij mij gaat de knop dan om en neem je zo je werk niet mee naar huis. Je bent er ook sneller dan met de auto. Voor mij is het nog geen 20 minuten heen en ongeveer 30 minuten terug vanwege tegenwind.

Hoe ben je in de sport terechtgekomen?
Vroeger heb ik in het Dynamite Cross Team gezeten. Die hadden hun crossbaan tegenover de oude McDonalds te Saliña zitten. Dit was nog met van die kleine BMX-ers, Mongoose of Redline cross fietsjes zo snel mogelijk de baan uitfietsen. Vroeger fietste ik vanaf de basisschool al van huis naar school en terug. Later werden de afstanden langer. Afstanden zoals Saliña – Francia naar Triniteit Mavo, Spaanse Water – Saliña naar Albert Schweizer Mavo en Domiguito – Chango naar Peter Stuyvesant College… Tja ik heb overal op het eiland gewoond, maar geen afstand was me te ver!

Wat is je mooiste sportmoment?
Op het eiland is het moment dat ik op een zondag de fiets pakt en de natuur in trek. Waar ik woon, richting Banda Ariba, heb je genoeg natuur tot je beschikking. Ik kan zo richting St. Joris fietsen, of via landhuis Sta. Catherina richting de Noordkant fietsen en dan via Playa Kanoa richting Brievengat of Ronde Klip weer terug naar huis. In NL was mijn mooiste sportmoment het fietsen van Arnhem naar Alphen a/d Rijn, wat ongeveer 112 kilometer is.

Wie is je grote voorbeeld in de sport?
Mountainbiken is niet de enige sport waarmee ik me bezighoud. Op het eiland heb ik een luxeprobleem. Ik (golf) surf bij Playa Kanoa, ook al is het alweer een poos geleden dat ik dat heb gedaan. Ik zeil graag en duiken of freediven zijn ook twee van mijn geliefde sporten en trek graag de natuur in om bergen (ook al zijn het op Curaçao heuvels) te beklimmen. Als ik van deze sporten moet kiezen wie er een groot voorbeeld voor me is, dan is het wel Kelly Slater of Rob Machado op (golf) surf gebied. Wat die gasten uitspoken, daar heb ik veel bewondering voor.

Wat is je ultieme doel?
Met mountainbiken is mijn doel in conditie blijven. Algemeen met de sporten die ik doe, probeer ik zoveel mogelijk te genieten van dit eiland en haar natuur. Wie weet of ik binnenkort alsnog een team benader om mee te doen met competities.

Ook in Vers Zweet?
Ben jij ook zo met je sport bezig of ken je iemand die veel met sport doet? Laat het ons weten via ons tipformulier of via redactie@versgeperst.com.

2 reacties op “Vers zweet van mountainbiker Patrick Hilhorst”

 1. Patrick

  Ik bewonder je. Ik vind het jammer dat er zo weinig fietsmogelijkheden zijn op het eiland, want Curacao is moeite waard.
  Weg met al die autos.

 2. nou klinkt leuk allemaal, hopelijk tot volgend jaar. Groetjes Marry