• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Gerrit Schotte heeft gisteren de honkbalwedstrijd tussen de Yankees en de Boston Red Sox in het Yankee stadion in New York bijgewoond. De premier was persoonlijk uitgenodigd door de eigenares van de Yankees, Jennifer Steinbrenner. Ook acteur Richard Gere kwam even op bezoek.

Schotte heeft de eigenares van de New York Yankees enkele maanden geleden ontmoet en daarna contact met haar gehouden. Toen zij er achter kwam dat de premier naar New York zou komen voor de vergadering van de Verenigde Naties, heeft zij hem uitgenodigd om de wedstrijd bij te wonen in de Owner’s Suite, de suite van waaruit de eigenaar de wedstrijden kan volgen.

Baseball University
Steinbrenner gaf in het gesprek met de premier aan geïnteresseerd te zijn om de mogelijkheden te bekijken om een Baseball University te openen op Curaçao. Ons eiland staat op de vierde plaats van landen die spelers voor de Major League Baseball in de Verenigde Staten, leveren. De Yankee-eigenares zal binnenkort samen met een team van haar medewerkers, een bezoek brengen aan Curaçao om verder te praten over de Baseball University.

Richard Gere
Steinberger nodigt vele speciale gasten uit (VIP’s) om de thuiswedstrijden van de Yankees met haar bij te wonen. Gisteren was ook de beroemde acteur Richard Gere te gast, bekend van films als ‘An officer and a gentleman’ en ‘Pretty Woman’. Schotte heeft kort met de acteur gesproken over Curaçao. Daarnaast heeft Schotte ook kennisgemaakt met één van de bekendste honkballers uit de geschiedenis, Yogi Berra. Ook Michael Jordan, de beroemde ex-NBA basketballer was aanwezig.

Andruw Jones
Schotte had, na afloop van de met 9 – 1 gewonnen wedstrijd,  een ontmoeting met de Curaçaose Andruw Jones. Dit gebeurde onder begeleiding van Manuel Garcia, de directeur van Latijns Amerikaanse zaken van de Yankees. De premier feliciteerde Jones onder andere met hun overwinning.

Foto’s: Ramsay Soemanta

12 reacties op “Schotte VIP bij Yankees wedstrijd”

 1. Tja, als ik mag zeggen of voorstellen bij z’n “zware” delegatie gaan normaal mensen mee welke het bedrijfs leven vertegenwoordigen, en spijkers met koppen slaan en niet maar voor de koffie komen. B.v KvK zou mee kunnen of misschien VBC of andere bedrijven om zo Curacao wat economie betreft op sleep touw te nemen of wellicht te brengen.

  Dit soort trips zijn de uitermate geschikte momenten omdat te doen en niet alleen een minister naar de FCCA te sturen maar ook naar NY voor direct bedrijfs politiek om zo te zeggen.

  Dit is gewoon een duur betaalde snoep trip en lekker kleffe met Richard Gere en Jones, nou ik heb mening “celebrity” op de foto gezet (Berry,Lopez, Willes, Travolta,Aniston, Bell, Anderson enz jullie kennen ze wel) maar Gere is out of that picture for most of the photographers (oja alleen voor starters is hij wel leuk). Dus Soemanta, Schotte, van Rijn, oogjes open en glupjes toe, because you aint seen nothing yet. Dus gewoon leuk voor het poezie album.

  En niet delen dat poezie ablum je staat voor jan met de korte achter naam.

  Succes…..

 2. Gewoon schandalig dat een Min Pres dit doet op kosten van mijn belastingcenten.

 3. Gezellig hoor, zo een trip. En ook nog de fotograaf die gratis meereist. Dushi bida, terwijl het volk u nodig heeft.

 4. Is zeker op zoek naar nieuwe financiers voor de MFK. Robbie dos S. zal inmiddels wel afgehaakt zijn nu zijn kapitaal bevroren is.

  Een beetje slijmen bij de eigenaars van de NY wat een walchelijke man. De Curacaouenaar vergaat van de honger en mijheer Schotte (en zijn grote staf) vreet zich op kosten van de belastingbetaler vol en dat alles zonder enig gevoel van compassie met om maar eens een cliché te gebruiken “het volk”..

 5. Wat je allemaal niet kunt doen met het geld van de belastingbetaler.

 6. Bekijk de foto’s een goed er staan ook familie leden van Schotte bij op? Belastingcenten trip of eigen centen?

 7. @Obi

  Wat baseball campus ? Is dat niet anders ?

  Baseball Campus ? Baseball University ? Wat is wat ?

  Maar eerst een representatief stadion bouwen !!!

 8. Gaan we nou dubbele dingen doen? Op zich is het goed hoor, maar is stichting Willem4 niet bezig met een baseball campus? Waarom niet samenwerken? Nou time will tell!

 9. Wat is een Baseball University ? Of bedoelen ze Baseball Academy ?

  Schotte moet eerst proberen een stadion te bouwen, want Curacao heeft niet ééns een Baseball stadion !!! Wel voetbal !

 10. ik wil ook een prive fotograaf….
  het mag best wat kosten….
  Jammer dat onze belastingcentjes besteed
  worden aan deze overdreven luxe van onze MP.
  Maar ja, ik moet zeggen: hij is fotogeniek….
  nou nog een goede opleiding, dan kan hij het nog ver brengen.

 11. Een schande dat onze premier aanwezig is in het Yankees stadium en dan ook nog een Baseball University van de Yankees hier wil hebben (moderne slavernij!).. Wij willen niets met de yankees te maken hebben!! Als het nog de Red Sox zouden zijn ok..

 12. Mooi foto’s van Ramsay of was versgeperst erbij.