• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Jürgen Locadia van PSVCURAÇAO – Voetballer Jürgen Locadia heeft zijn debuut in het eerste elftal van PSV opgeluisterd met een doelpunt. De 17-jarige spits verving in de 71e minuut Tim Matavz. De Eindhovenaren speelde voor de KNVB-beker de uitwedstrijd tegen VVSB. In Noordwijkerhout werd het vanmiddag 0-8.

VVSB komt uit in de Topklasse, na de Eredivisie en de Jupiler League, is dit de hoogste voetbalcompetitie in Nederland.

Veel jonkie’s mee naar VVSB
Trainer Fred Rutten greep de wedstrijd in Noordwijkerhout aan om veel jonge talenten een kans te geven in het eerste van PSV. Behalve Locadia, werden ook Memphis Depay, Maikel Verkoelen, Abel Tamata en Raibiu Ibrahim meegenomen naar VVSB. Alle talenten mochten ook minuten maken van de oefenmeester.

Makkelijke wedstrijd
PSV beleefde geen moeilijke middag. Vanaf de eerste minuut waren de Eindhovenaren veel te sterk voor de amateurs van VVSB. Binnen tien minuten stond het dan ook al 0-2. Na het laatste fluitsignaal werden de dubbele cijfers net niet aangetikt; het bleef bij 0-8. De doelpunten kwamen van Memphis Depay (2), Georginio Wijnaldum, Ola Toivonen, Zakarya Labyad (2), Jürgen Locadia en Raibiu Ibrahim.

6 reacties op “Locadia scoort bij debuut in PSV 1”

 1. dit zegt zijn trainer over hem in een intervieuw.
  Jürgen Locadia, toptalent en topspits in wording, is door de oplettendheid van Fred Rutten bij PSV terecht gekomen. Enkele seizoenen terug zag Rutten op internet een filmpje van een toptalent dat ogenschijnlijk uit alle hoeken en standen de ballen in het doel schoot. De jongeling speelde bij Willem II en Rutten vroeg zich af waarom hij niet bij PSV speelde. Niet veel later maakte Locadia de overstap naar PSV.

  Onze trainer laat zaterdag in gesprek met het Algemeen Dagblad weten dat niet alleen Locadia maar ook Depay een mooie toekomst voor zich heeft. “Als zij de komende maanden blijven doen wat wij van ze willen zien, kan het heel goed dat ze worden overgeheveld naar de selectie”, zegt Rutten. “Bij mijn komst naar PSV hebben we dit al ingezet”, vervolgt Rutten. “Talenten die zich doorontwikkelen naar het eerste elftal zien we nu weer veel meer dan na het vertrek van Guus Hiddink. Ik kan nog wel wat jongens noemen die de potentie hebben om het eerste te halen. Maar dat doe ik nog even niet

 2. @ Dave. Doe mijn best, maar kan jammer genoeg niet overal tegelijk zijn.

 3. Jammer dat jij er dan niet staat Totekki ;-)! Goeie goal Jürgen, keep it up!

 4. En nou afwachten of Locadia dat koers zal behouden. Wel leuk nieuws.

 5. Nou kunst zeg, ik had die bal er “acheruitlopend” nog wel ingekregen.

 6. LEUK NIEUWS !!!