• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Top 5 voetballers over de grensCURAÇAO – Versgeperst.com volgt alle ontwikkelingen van het Curaçaose voetbal op de voet, maar ook buiten ons eiland zijn onze voetballers actief. Van Nederland tot Canada en van Engeland tot Australië: ons land wordt overal vertegenwoordigd. Daarom een overzicht van onze best presterende voetballers over de grens!

1. Charlison Benschop Charlison Benschop van AZ

Club: AZ
Duel: RKC – AZ 1-2
Datum: Zondag 18 september

Sinds de komst van spits Jozy Altidore en Ruud Boymans bij AZ, is Charlison Benschop een beetje op het tweede plan beland. Ook zondag begon de aanvaller op de bank tegen RKC. Hij moest tot de 58e minuut wachten tot hij in het veld kwam, maar toen het moment eenmaal daar was liet hij snel van zich horen. Nadat hij een paar minuten eerder een kans had laten liggen, was het in de 68e minuut wel raak. Een verdedigingsfout bij de Waalwijkers strafte hij genadeloos af, met als resultaat een 1-2 overwinning voor zijn team.

Tweet van Matteo over Benschop
____________________________________________________________________________

Gregory van der Wiel van Ajax2. Gregory van der Wiel

Club: Ajax
Duel: PSV – Ajax 2-2
Datum: Zondag 18 september

Op voorhand leek het een lastige middag te worden in Eindhoven voor Gregory van der Wiel. Zijn directe tegenstander was namelijk Dries Mertens, de huidige topscoorder in de Eredivisie. Maar de rechtsback van Ajax hield zich goed staande. Op één moment na dan. Toen Mertens een actie maakte in het strafschopgebied van de Amsterdammers, trok Van der Wiel aan de noodrem. PSV benutte de strafschop en stond op dat moment met 2-1 voor. Zijn fout maakte hij echter snel goed. Tien minuten voor tijd gaf hij namelijk de voorzet die door spits Bulykin gepromoveerd werd tot doelpunt. In Eindhoven bleef het bij 2-2.

Tweet van Joep Doppen over Van der Wiel
____________________________________________________________________________

3. Guyon FernandezGuyon Fernandez van Feyenoord

Club:: Feyenoord
Duel: Feyenoord – De Graafschap 4-0
Datum: Zaterdag 17 september

Het voorgevoel na vorige week bleek juist: Guyon Fernandez moest tegen De Graafschap op de bank beginnen ten faveure van de nieuwe spits John Guidetti. En tot overmaat van ramp voor Fernandez scoorde zijn concurrent ook nog. Na 76 minuten mocht de spits alsnog zijn opwachting maken en drie minuten laten had hij een doelpunt op zijn naam staan: 4-0 voor Feyenoord. Het was geen goal uit een mooie actie, geen moeilijk doelpunt ook. Het was een penalty. Maar voor een spits maakt dat niet uit. Zolang hij het net maar laat bollen.

Tweet van Maarten Brouwer over Fernandez
____________________________________________________________________________

Leroy Fer van FC Twente4. Leroy Fer

Club: FC Twente
Duel: FC Twente – ADO Den Haag
Datum: Zondag 18 september

Leroy Fer is wel eens een wedstrijd beter begonnen dan de wedstrijd van zondag tegen ADO Den Haag. Na zes minuten had de middenvelder al een gele kaart achter zijn naam en vijf minuten later trok hij Lex Immers aan zijn shirtje waardoor de Hagenaren uit een strafschop op voorsprong konden komen. Daarna liet Fer zien waarom FC Twente hem zo graag wilde hebben. Hij liep gaten dicht, stond aan de basis van veel aanvallen en hij bediende Luuk de Jong toen hij de 3-1 scoorde. Langzaam maar zeker krijgt het publiek in Enschede de échte Leroy Fer te zien. Het werd uiteindelijk 5-2.

Tweet van Stan Heidemann over Fer

____________________________________________________________________________

5. Angelo CijntjeAngelo Cijntje van BV Veendam

Club: SC Veendam
Duel: SC Veendam – FC Emmen 3-0
Datum: Zondag 18 september

Waar in de Eredivisie FC Groningen tegen SC Heerenveen de ‘derby van het noorden’ is, wordt in de Jupiler League SC Veendam tegen FC Emmen zo bestempeld. Garantie voor een beladen wedstrijd op het scherpst van de sneden dus. Met het Veendam van Angelo Cijntje als winnaar. Na 90 minuten kon de kleine rechtsback terugkijken op een solide wedstrijd waarin zijn verdediging voor het eerst dit seizoen de nul wist te houden. Cijntje kwam zoals we van hem kennen vaak mee op aan de rechterkant wat bij vlagen ook voor gevaar zorgde voor het doel van Emmen. In Veendam werd het uiteindelijk 3-0.

Tweet van Robert Vos over Cijntje

Wil jij volgende week met jouw tweet in ons weekoverzicht? Zet dan in je Twitter-bericht over een Curaçaose speler @versgeperst erbij. Je kunt ook op onze Facebook-pagina een reactie achterlaten. Wij maken een selectie van de leukste tweets en plaatsen ze in het bericht!

www.versgeperst.com