• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De sportcarrière van Gilton Benjey Zimmerman schoot na de wereldkampioenschappen boksen in 2009 de lucht in: hij sparde met de grootste namen en sleepte zilver in de wacht voor de Antillen. Hij viert dit weekend zijn verjaardag op Curaçao met een seminar.

Gilton Benjey Zimmerman maakte als kickbokser in 2009 zijn wedstrijddebuut tijdens de wereldkampioenschappen boksen van de Amateur Internationale Boxing Association in Milaan. Op de Italianen maakte Zimmerman zo’n indruk, dat de huidige wereldkampioen superzwaargewicht en gouden medaille winnaar van de Olympisch Spelen van Bejing 2008, Roberto Cammarelle, hem vroeg om zijn sparringpartner te worden in het Milano Thunder.

Record
Met boksen won hij voor de Nederlandse Antillen ook nog een zilveren medaille tijdens de Central American and Caribbean games die van 17 juli t/m 1 augustus 2010 plaats vonden in Mayagüez Puerto Rico. Vervolgens won hij bij de WSB van grote namen, waaronder de Marokkaan Mohammed Arjaoui van Istanbulls (een bokser die in 2008 nog op de Olympische Spelen stond) en de Rus Arbi Madaev (zilver medaillist bij het Europees Kampioenschap). Voordat Zimmerman weer naar Italië gaat, komt hij eerst naar Curaçao. Hij wil dan een seminar geven voor de Curaçaose vechtsporters en geïnteresseerden. Het kickbox record van Benjey is 28 winst, 3 verlies en 1 draw.

Seminar
Zondag 18 september wordt Benjey 28 jaar en om dit te vieren zal hij een seminar geven waarbij zowel het boksen als kickboksen de aandacht krijgen. De seminar vindt plaats om 11.00 uur in de sportzaal van het Landelijke Politie Opleidingsinstituut (LPO). De entree is 10 gulden per persoon en men dient zich van tevoren aan te melden. Voor aanmelding en/of meer informatie kun je bellen naar met Edwin Baas op 6636707 of de website bezoeken.

www.versgeperst.com