• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Top 5 voetballers over de grensCURAÇAO – Versgeperst.com volgt alle ontwikkelingen van het Curaçaose voetbal op de voet, maar ook buiten ons eiland zijn onze voetballers actief. Van Nederland tot Canada en van Engeland tot Australië: ons land wordt overal vertegenwoordigd. Daarom een overzicht van onze best presterende voetballers over de grens!

1. Shayron CurielShayron Curiel van FC Dordrecht

Club:FC Dordrecht
Duel: FC Dordrecht – MVV 3-3
Datum: Vrijdag 9 september

Shayron Curiel is voor FC Dordrecht de ideale linksbuiten. Hij is snel, kan een actie maken en hij heeft een goede voorzet in huis. Én hij kan scoren. Alle vier deze kwaliteiten spreidde de Curaçaoënaar afgelopen weekend ten toon. Dordrecht kwam slap uit de startblokken tegen MVV en keek al snel tegen een 0-1 achterstand aan na een goal van landgenoot Prince Rajcomar. Daarna kwamen de minuten van Curiel. Hij schoot eerst knap de gelijkmaker binnen en even later leverde hij de voorzet af waaruit de 2-1 gemaakt werd. Toegegeven, de keeper van MVV zag er niet goed uit, maar de actie van Curiel werd er niet minder van. Uiteindelijk werd het 3-3.

Tweet van Jeroen van der Sluis over Curiel
____________________________________________________________________________

Prince Rajcomar van MVV2. Prince Rajcomar

Club:MVV
Duel: FC Dordrecht – MVV 3-3
Datum: Vrijdag 9 september

Prince Rajcomar is een aparte spits. Soms een type Roy Makaay (rustig, loerend op zijn kans zonder dat hier wedstrijdritme voor nodig is), soms een Ibrahimovic (licht ontvlambaar, maar bij vlagen ook geniaal). Afgelopen weekend was hij duidelijk de Ibrahimovic. Hij scoorde een prachtige goal, maar pakte ook een gele kaart voor commentaar op de leiding. Zijn doelpunt was van grote schoonheid. Hij liep slim weg uit de rug van een verdediger van Dordrecht, werd goed aangespeeld en schoot de bal vervolgens onberispelijk in de bovenhoek. Daarna kwam de spits niet echt meer in het stuk voor. Nog één keer liet de Ibrahimovic in hem van zich spreken. Hij pakte geel en zijn ploeg uiteindelijk één punt. In Dordrecht werd het 3-3.

Tweet van John Voncken over Prince Rajcomar
____________________________________________________________________________

3. Guyon FernandezGuyon Fernandez van Feyenoord

Club:Feyenoord
Duel: NAC Breda – Feyenoord 1-3
Datum: Zondag 11 september

Hij voelt de hete adem van de nieuwe spits John Guidetti in zijn nek en zo goed en kwaad als het gaat probeert Guyon Fernandez daar een antwoord op te geven. De spits sleurde, trok en werkte zich een slag in de ronde. Met als meest opvallende resultaten een groot aandeel in de 1-1 van Feyenoord tegen NAC en een verdiende penalty die niet gegeven werd. Bij een corner in de eerste helft zette de sterke Fernandez een blok, waardoor Otman Bakkal vrij de gelijkmaker binnen kon koppen. In de tweede helft ging hij in een knappe actie NAC-speler Kees Luijckx voorbij. De verdediger bleef net zo lang aan Fernandez hangen tot hij ten val kwam, maar een penalty kreeg hij niet. Feyenoord won de wedstrijd met 1-3.

Tweet van Bart van Blanken over Fernandez
____________________________________________________________________________

Angelo Cijntje van BV Veendam4. Angelo Cijntje

Club:SC Veendam
Duel: Go Ahead Eagles – SC Veendam 2-2
Datum: Vrijdag 9 september

Na 45 minuten keken Angelo Cijntje en zijn teamgenoten van BV Veendam nog tegen een 2-0 achterstand aan. In de rust heerste toch een rustige sfeer, aldus Cijntje. “We hadden er zeker nog geloof in!” En dat resulteerde in een gelijkspel na 90 minuten. Cijntje organiseerde zijn verdediging goed en Veendam gaf weinig tot niets meer weg achterin. Aan de andere kant van het veld deden ook de aanvallers hun werk en dat resulteerde in een punt. “Het voelt zeker als een gewonnen punt en mentaal zelfs als een gewonnen wedstrijd”, vertelde Cijntje na afloop.

Tweet van Elco Evers over Cijntje
____________________________________________________________________________

5. Vurnon AnitaVurnon Anita van Ajax

Club:Ajax
Duel: Heracles Almelo – Ajax 2-3
Datum: Zaterdag 10 september

Hij kreeg maar 29 minuten speeltijd en in die tijd liet Vurnon Anita precies zien waarom hij vorig seizoen de onbetwiste verdedigende middenvelder bij Ajax was. De komt van Theo Janssen bracht daar verandering in, maar in Amsterdam gaan langzaam steeds meer stemmen op ten faveure van onze landgenoot. Janssen functioneert nog niet zoals gehoopt (en misschien wel verwacht), terwijl Anita ook laat zien zonder veel speelminuten zijn taak perfect uit te kunnen voeren. Misschien is dat wat Frank de Boer op dit moment tegenhoud om de Curaçaoënaar een basisplaats te geven; mede ook door zijn veelzijdigheid is hij misschien wel de ideale twaalfde man op dit moment… Ajax won met 2-3 in Almelo.

Tweet van Fabian Nieuw over Anita

Versgeperst.com – Voetbalrubriek op Dolfijn FM week 5 by NickRenders
Luister hier het gesprek van Nick met Maarten Schakel op Dolfijn FM terug over de top 5 voetballers over de grens!

Wil jij volgende week met jouw tweet in ons weekoverzicht? Zet dan in je Twitter-bericht over een Curaçaose speler @versgeperst erbij. Je kunt ook op onze Facebook-pagina een reactie achterlaten. Wij maken een selectie van de leukste tweets en plaatsen ze in het bericht!

www.versgeperst.com