• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, een knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag uit Omayra Leeflang haar mening over de brief van CSF aan IOC.

Met veel schaamte hebben wij notie genomen van de brief van de voorzitter van het IOC, Jaques Rogge, aan de CSF leden Jack Oedjagir en Stanley Coffy dat het niet mogelijk is dat Curaçao lid wordt van het IOC op basis van de regels vastgelegd in de statuten van het IOC. Het feit dat de brief is gericht aan leden van het CSF persoonlijk en niet aan het CSF toont aan de de internationale organisatie de organisatie CSF niet erkend.

Wij voelen schaamte omdat als minister van Onderwijs en Sport hebben wij verschillende malen en op diverse wijzen vanaf 2006 erop gewezen dat Curaçao geen lid kan worden van het Internationaal Olympisch Commite. Maar op onbeschofte wijze hebben leden van het CSF, zowel mijn persoon als minister van Onderwijs als alle deskundigen die waren geraadpleegd over het onderwerp, beledigd en geschoffeerd.

Triest is dat de volharding van CSF om door te gaan op de weg van lidmaatschap gebaseerd was op een thesis van een rechtenstudent die zich baseerde op een fantasie. Daar bovenop kwam dat Minister President Schotte zich zelf internationaal belachelijk heeft gemaakt toen hij een brief verstuurde naar alle landen en verklaarde dat hij naar de Verenigde Naties zou gaan om te vechten voor het lidmaatschap van het IOC voor Curaçao, terwijl de Verenigde Naties niets van doen heeft met het IOC. Een ander triest punt is dat de provocatie van het CSF tegen het IOC het onmogelijk heeft gemaakt om samen te blijven als eilanden op olympisch gebied en het lidmaatschap van de Antillen te behouden.

De brief van de voorzitter van het IOC spreekt klare taal, dat Curaçao geen lid kan worden, nu moet het bestuur van CSF zijn verontschuldigingen aanbieden aan iedereen die zij hebben beledigd in verband met de erkenning van het IOC.

Ik hoop dat wij dit beschamende hoofdstuk kunnen sluiten en beginnen na te denken hoe wij samen met andere landen internationale wedstrijden kunnen creëeren voor onze sporters.

Omayra Leeflang

Wil jij iets delen met de wereld? Mail je ingezonden brief naar: redactie@versgeperst.com

1 reactie op “Ingezonden: Provocatie CSF”

  1. Heel erg jammer dat onze sporters niet uit kunnen komen voor Curacao. Voor degene die een medaille behalen zou ik zeggen. Doe een prachtig Curacao shirt aan en draag een oranje pet op het hoofd.