• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De kogel is door de kerk: Curaçao wordt definitief geen lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Voorzitter van IOC, Jacques Rogge, heeft dit in een persoonlijke brief laten weten aan Jack Oedjaghir en Stanley Coffy van de Curaçao Sport & Olympic Federation (CSOF).

Alleen onafhankelijke landen kunnen lid worden van het comité. Dat betekent dat geen enkel eiland binnen het Nederlandse Koninkrijk erkenning zal krijgen. Oedjaghir en Coffy hadden als individuele leden nogmaals gevraagd voor erkenning.

Ontmoeting
In de brief spreekt Rogge ook van een mogelijkheid voor Oedjaghir en Coffy om af te spreken met de IOC-delegatie. “Deze ontmoeting heeft nooit plaatsgevonden terwijl ons voorstel nooit is ingetrokken”, aldus Rogge.

12 reacties op “Curaçao geen lid van IOC”

 1. Mensen denken het wel maar helaas.. Curacao is niet de center of the world! Meeste mensen op deze wereld weten niet eens dat het bestaat.. Daarom kan je op veel websites bij locatie ook nog geen Curacao invullen..

 2. Het is wel de realiteit dat je weer eens op de vingers getikt wordt, gelijk als Land alles willen dat gaat niet tijd is belangrijk en een toekomst visie/blik, schijnbaar ontbreekt het aanbeide. Dit soort belangrijke dingen moet je niet doen als persoon of personen maar wellicht als Organisatie en dan op een moment dat je alles voor elkaar hebt en je hebt bewezen dat je goed bezig bent

  Welke topsporters heeft Curacao nog welke dus op Olympisch niveau kunnen mee doen waarschijnlijk een paar maar die zijn reeds ergens anders bezig met faciliteiten welke ze niet kunnen krijgen hier voor hun gestelde targets. Ik zie hier geen olympische faciliteiten of mogelijkeheden die dat bieden jullie?

  Er maar een plan opzetten met visie en dan nog eens kijken of de chapters van het IOC ruimte bieden of een uitzonderings mogelijk hebben voor dit soort gevallen.

  Dus de reactie van het IOC hierin is zeer begrijpelijk.

 3. Als je zo terug leest en alle feiten op een rijtje zet is dit wel een wereldblamage voor ons volk, CFOS en Gerrit, bedankt.

 4. Dit nieuws was al bekend in november 2009! De regelgeving is duidelijk en dat zal ook niet voor Curacao veranderd worden. Hier op Curacao wordt de regelgeving *zie ISLA opzij geschoven maar internationaal niet. Een zeer zielige vertoning van deze heren.

 5. Ja Gerrit, dat komt er nu van als je veel op reis bent om lintjes te knippen en niets zeggende bijeenkomsten bij te wonen. Je had beter een afspraak kunnen maken met een delegatie van het IOC. De mogelijkheid was geboden, maar als je niet reageert ben je gewoon de klos.

  Het IOC laat niet met zich sollen!!!

 6. @pietsnorr, Aruba heeft 30 jaar geleden erkenning gekregen toen het nog wel kon. Alleen daarna is er een wildgroei ontstaan van semi onafhankelijke landjes. Daarom is het nu heel simpel.. Wil je meedoen dan onafhankelijk.. naast de lusten ook de lasten!

 7. @snorr
  Eerst even de feiten nagaan (er wordt al genoeg ongefundeerde nonsense in de media geslingerd) want Aruba viel nog onder “oude” handvest IOC pas in nieuwe versie is regeling getroffen van criterium onfhankelijke staten!

 8. “Alleen onafhankelijke landen kunnen lid worden van het comité. Dat betekent dat geen enkel eiland binnen het Nederlandse Koninkrijk erkenning zal krijgen.”
  Nou dan snap ik niet waarom Aruba wel olympische erkenning krijgt? meet de olympische commitee met twee maten?? De Nederlandse Antillen dan? In ieder geval is dit een regelrechte blamage voor Curacao. Tenminste worden we wel door de FIFA erkend.

 9. @Sjakie, Sjors en Jimmie ?

 10. Waarom sturen we niet Wiels en Schotte hierop af?

 11. In de brief spreekt Rogge ook van een mogelijkheid voor Oedjaghir en Coffy om af te spreken met de IOC-delegatie. “Deze ontmoeting heeft nooit plaatsgevonden terwijl ons voorstel nooit is ingetrokken”, aldus Rogge.
  Dit is dan wat ze noemen het “genade schot”. Nos mes por, pero nos no sa kiko nos mes por.

 12. Hoogmoed komt voor den val. Maar waar zijn hier de kwaliteiten?