• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Gisteravond is ons nationale voetbalteam begonnen aan de tweede kwalificatiewedstrijd voor het Wereldkampioenschap van 2014. In het SDK-stadion werd om 20.00 uur afgetrapt tegen de nummer 116 van de wereld: Haïti.

Het stadion was redelijk gevuld met dolenthousiaste supporters uit Curaçao en Haïti. Het Curaçaose team maakte aanvallend een goede indruk, maar was verdedigend zeer zwak. Helaas gingen ze door de onrust in de verdediging met 2-4 ten onder tegen het zeer sterke Haïti.

Goede kansen
Curaçao begon opvallend goed aan de wedstrijd. Een mooie vrije trap in de 11e minuut van Javier Martina kon nog net door de keeper van Haïti gered worden. Uit de hierop volgende corner kwam de bal voor de voeten van Orin de Waard die genadeloos de 1-0 in schoot. Het Curaçaose team onder leiding van bondscoach Manuel Bilches bleef aanvallen en kansen creëren.

Fout
10 Minuten voor de rust maakte Haïti gelijk na een grote fout van de keeper. Het thuis spelende team pakte snel de draad weer op en kreeg in de 41e minuut een penalty mee. Deze werd koelbloedig in de linker bovenhoek geschoten door Jose Angelo Zimmerman. Hiermee gingen de teams met 2-1 de rust in.

Tegengoal
De 2e helft begon Haïti heel aanvallend. De verdediging van Curaçao kwam steeds zwaar in de problemen. Dit resulteerde in een prachtige tegengoal in de 58e minuut. Nr 14 kopte de bal tegendraads in de verre hoek. De keeper kon er alleen maar naar kijken.

Onrust
Haïti bleef maar aanvallen onder leiding van de zeer sterk spelende Charles Junior en twee minuten later was het weer raak. Dit keer schoot de linksback de bal van ver in de verre hoek. Bij de 2-3 achterstand koos Manuel Bilches om de keepers te wisselen. Dit zorgde voor veer onrust en ongeloof in het publiek.

2-4
Een kwartier voor tijd blunderde ook deze keeper bij een slap schot van Charles Junior die de eindstand op 2-4 bracht. Het wordt voor ons voetbal team nu nog wel heel moeilijk om zich te plaatsen voor de volgende kwalificatieronde. Op 7 oktober spelen ze weer een wedstrijd. Dit maal thuis tegen Antigua.

Basisopstelling
De basisopstelling van Curaçao was tijdens de wedstrijd aslvolgt: F. Loenghelo / R. Cijntje / R. Martina / J. Zimmerman / G. Justiana / S Carmelia / C. Bonevacia / J. Martina / J. Jongsma / O. de Waard / R. Siberie

 

7 reacties op “Samenvatting Curaçao – Haïti”

 1. “enthousiaste thuispubliek” ????
  Geen emotie of aanmoedigingen gezien/gehoord van de kant van het Curacaose publiek (waren er trouwens zeer weing!).
  Schaapachtig op d’r achterste zitten en totaal geen compassie met team Curacao!
  ITT tot geweldige groep Haitiaanse supporters die wel voor sfeer zorden! Ook niveau keeper(s) van Korsou was om te huillie, onzeker en onkundig voor dit niveau en Haiti was nog niet eens zo’n sterk team.
  Typisch “excuusgedrag” zoals helaas bij elk gezichtsverlies op Korsou (“de ander” heeft het weer gedaan schuld lag ECHT niet bij ons).
  Toon eens “ballen” en geef toe als je gefaald hebt, leer ervan en doe het beter in de toekomst!

 2. Of die argentijn slecht was weet ik niet maar de voorbereiding was wel slecht of eigenlijk was er niet. Cruijff of van Gaal hadden ook niet in 1 maand ff alles kunnen regelen. die argentijn hadden ze tenminste in januari moeten aantrekken dan kon hij de spelers trainen en wedstrijden laten spelen. Antigua speelt met een team in de USA bv.. en veel van hun spelers spelen voor dat team. Curacao heeft een fulltime coach nodig en niet 1 voor 1 maand! Desnoods een parttime coach zoals Hiddink en Advocaat en clubcoach waren en de nationale team coachte. Nee dit is zeer amateuristisch geregeld.. en waarom een speler oproepen van de 4de klasse in Nederland? Is er dan hier echt geen speler beter dan dat?
  en de keepers waren ook van geen nivo.. neem dan een jonge keeper die misschien nu fouten maakt maar die zal er van leren dan een oude keeper die nog steeds fouten maakt!

 3. @ Sjakie……..Nee klopt…nederland is inderdaad geen siberie. Maar als je die jongens van hier haalt, je plaatst ze in een hotelletje…je laat ze niet aan hun conditie werken, je laat ze niet trainen zodat ze aan elkaar wennen en aan het klimaat, of het nou in de avond is ofniet,,,het is toch anders dan hier. Die jongens hebben NIKS gedaan daar!!!
  Dan hoe wil je een wedstrijd gaan winnen tegen teams die wel op elkaar zijn ingespeeld en wel aan conditie enzo werken????

  Hoe je het went of keert…..die argentijn is gewoonweg SLECHT!!!!!!!!!!!! De voorbereidingen….SLECHT!!!!!!!!!!

 4. @Sander, Zo koud is het ook weer niet in Nederland hoor en ze spelen niet in Siberie! Trouwens meeste spelers van Haiti spelen ook in Europa dus hebben hetzelfde weer! En ze speelden in de avond en niet om 12 uur s’middags..

  verder was de voorbereiding gewoon slecht.. 1 maand voor de wedstrijden ineens een Argentijn aantrekken als trainer en van overal spelers te halen en geen oefenwedstrijden spelen of samen trainen.. Zo win je geen wedstrijden..

 5. Ik vind dat curacao zijn best heeft gedaan. Tuurlijk is het zeer zuur dat ze hebben verloren…weer!!!!
  Maar om nou de schuld te gooien op de zogenaamde luiheid van de spelers vind ik nergens op slaan. Overal word er nou geroepen dat ze lui zouden zijn en ongediciplineerd. Maar ga nou eens na hoe alles, de hele zogenaamde voorbereiding is verlopen.
  De jongens vertrekken hals over kop richting curacao. Daar aangekomen, wordt er niet getraind zoals het hoort, geen oefenwedstrijden gespeeld, de jongens krijgen geen kans om op elkaar in te spelen en aan hun conditie te werken. En niet te vergeten….ze komen uit een KOUD land….ze gaan daar in die enorme hitte en als ze niet worden blootgesteld aan die hitte, niet in de warmte weten te spelen, vind je het dan gek dat ze conditioneel niet zo fit lijken?????????
  Die jongens zijn hier in nederland gewend om 2/3 keer op een dag te trainen, dus kom mij niet vertellen dat ze LUI zijn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Misschien zit er een rotte appel tussen die dan toch minder zin heeft maar om met zulke woorden te gooien vind ik nergens op slaan!!!!

  Ze hebben hun best gedaan en tja…misschien moet er eens gekeken worden naar de leiding….want daar rammelt het pas echt!!!!!!!!!!!!!!!!!

 6. Volgens mij hebben ze op Haiti ook geen kunstgras.

 7. Kunstgrasvelden voor Curacao !

  Het wordt me steeds duidelijker, de oplossing voor deze ‘ Debacle ‘ ligt bij onszelf of bij mij zelf ! Ik moet zelf met dit project aan de gang gaan.

  Er zal geen nieuwe visie komen bij de FFK, de president van de FFK zal niet tot inkeer komen, zich realiseren dat Curacaose voetbal geen ‘ Bijzaak ‘ moet zijn, die je mag combineren met drie, vier bezigheden tegelijk.

  Curacaoenaars binnen en in het buitenland moeten nu creatief worden om tot aan die Kunstgrasvelden te komen. Het kan zelf een oude kunstgrasveld zijn, dat zou het begin zijn !