• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

vers-zweet.jpgJonge sporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze elke maandag van het sportveld, van de dansvloer, van de fiets, uit de sportschool of het water. Deze week met schoonzwemster Jean-Dayleigh Rodrigues Cio. “Jammer genoeg kan ik op Curaçao maar tot mijn 18e schoonzwemmen.” 


paspoort-jean-dayleigh-12.jpg
Wat doe je hier?
“Dit zijn de Nationale Kampioenschappen voor schoonzwemmen. Ik doe met mijn club Makwaku mee aan groepsfiguren en vandaag doe ik ook individuele oefeningen”

Hoe ben je in deze sport terecht gekomen?
“Ik weet eigenlijk niet meer hoe het is begonnen. Ik denk dat ik vier jaar geleden op een dag opstond en dat ik toen gewoon schoonzwemster wilde worden. Sindsdien train ik vijf keer per week bij het SDK stadion.”

Wat is je mooiste sportmoment?
“Ik heb een keer meegedaan aan een wedstrijd in Aruba, dat was best spannend. Uiteindelijk heb ik de tweede plaats behaald, dus dat was super goed.”

Wie is je grote voorbeeld in deze sport?
“Ik heb niet echt een voorbeeld, maar ik heb wel veel bewondering voor mijn coach. Zij is heel goed.”

Wat is je ultieme doel in deze sport?
“Ik wil graag de beste worden van heel Curaçao! Maar het is wel jammer dat ik op het eiland niet meer verder kan trainen wanneer ik 18 jaar word. Er is niet voldoende goede begeleiding voor volwassenen aanwezig. Daarom hoop ik dat, wanneer het zo ver is, ik in het buitenland verder kan trainen. Misschien ga ik dan ook wel in Nederland studeren, dus dan zou ik het kunnen combineren. ”

1 reactie op “Vers zweet van schoonzwemster Jean-Dayleigh”

  1. Jean-Dayleigh,
    ga zo door. Wij van de Helfrich-Krijtschool weten dat je heel ver zal komen met schoonzwemmen. Keep going!