• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Sporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze van het sportveld, de dansvloer, de fiets, uit de sportschool of het water. Dit keer slepen we Sharif Sprockel van de dansvloer. Hij is een populaire salsadanser.

Wat doe je hier?
“Naast mijn fulltime baan dans ik al negen jaar salsa. Ook zit ik in de Curaçaose selectie van het basketball team.”

Hoe ben je in de sport terechtgekomen?
“Het is eigenlijk allemaal begonnen bij Salsation. Ik begon daar in 2002 met salsadansen en daar is de eerste stap gezet. Ik heb me daar ontwikkeld en mijn eigen stijl gecreeërd. Ik begon mee te doen met verschillende competities en ik heb congressen bezocht over de hele wereld. New York, Atlanta, Nederland, Rusland en dit jaar ook in Suriname en Sint Maarten. Ik ging er zelf altijd naar op zoek omdat ik wil blijven groeien. Sinds 2008 heb ik een groep gevormd genaamd ‘Soul Flow’. Samen met twee andere koppels doen we veel verschillende optredens. We zijn niet lokaal gefocust maar we willen de naam van Curaçao op veel verschillende plekken bekend maken door shows te geven op hoog niveau. We zijn op dit moment druk bezig met de nieuwe show voor volgend jaar en ik ga binnenkort met mijn danspartner, als enige koppel van ‘Soul Flow’, naar Suriname.”

Wat houdt zo’n congress precies in?
“Zo’n danscongres is een concept. Alle dansliefhebbers betalen een bepaald bedrag en kunnen workshops volgen van verschillende bekende artiesten. Je wordt daar als artiest uitgenodigd om workshops te geven. ‘S avonds zijn er optredens te zien en is er een groot feest met internationale bands. Zo’n congress vindt plaats van vrijdag tot zondag. Het is heel goed om te netwerken en je naam te laten horen zodat mensen je onthouden. Zelf heb ik in Suriname workshops gegeven. Verschillende werelddelen komen hierop af en ik krijg altijd enthousiaste reacties. Uiteindelijk wordt het ook door de organisatoren geëvalueerd en mijn doel is ervoor te zorgen dat mensen weg gaan en tegen elkaar zeggen “Hey, die guy is echt goed, volgende keer nemen we nog meer mensen mee”.”

Zou je er je geld mee willen verdienen?
“Op Curaçao kan dat eigenlijk niet. Ik heb hier naast het dansen ook een vaste baan nodig. Als ik het zou kunnen doen zou ik het zeker willen. Ik zou wel naar New York willen verhuizen maar dat is tot nu toe alleen nog maar een droom. Dan zou ik mijn focus echt helemaal op dansen moeten richten en dan zou ik mijn danspartner ook mee willen nemen. Maar op dit moment zit ik ook in de Curaçaose selectie van basketball, dus alles op z’n tijd.”

Wat is je mooiste sportmoment?
“Een van de mooiste momenten was toen ik met mijn danspartner uitgenodigd werd om in North Carolina op te treden. Dit was onze eerste show als koppel en met die show zijn we rond de hele wereld gereisd. Nederland, Rusland, New York en de première in North Carolina. De dans was op een instrumenteel nummer en iedereen was tijdens de dans helemaal stil. Toen we klaar waren met dansen kregen we een staande ovatie. Sommige mensen hadden tranen in hun ogen. Iemand vertelde na het optreden “Ik kon mijn camera niet meer vasthouden omdat ik zo emotioneel werd.” Als zoveel mensen zo positief over je zijn geeft dat een voldaan gevoel. Daar is het eigenlijk allemaal begonnen. De hele input van de show was van ons en dan is het echt een groot compliment om een staande ovatie te krijgen. Daar doe je het voor.”

Wie is je grote voorbeeld in de sport?
“Nelson Floris uit New York. Hij is echt een ‘legend’ in de scene, hij danst al heel lang en is inmiddels 51 jaar. Hij is iemand waar ik heel veel van kan leren en geleerd heb en hij geeft me als vriend altijd goede tips. Zijn manier van uitleggen is zó goed, ik ken niemand die zo uit kan leggen als hij. Veel dingen die hij me geleerd heeft neem ik mee en gebruik ik zelf als ik iets over wil brengen.”

Wat is je ultieme doel?
“Een wereldwijd bekende artiest worden. Ik zou graag een bekend gezicht worden in de salsa scene. Het gaat gelukkig langzaam maar zeker al die kant op. Ik ben bevriend met grote dansers over de hele wereld. Ze erkennen me ook steeds als een goede danser. Het is een ontzettend grote eer als ik door grote dansers wordt gevraagd om bijvoorbeeld samen met hun een choreografie te maken. Toen ik nog samen met mijn voormalige dansparter danste hadden wij als doel om Curaçao goed op de kaart te zetten. Als zo’n congres in Curaçao plaatvindt en net als vele andere landen ook 5000 man trekt zou dat super zijn voor de economie en het toerisme op Curaçao.”

Ook in Vers Zweet?
Ben jij ook zo met je sport bezig of ken je iemand die veel met sport doet? Laat het ons weten via ons tipformulier of via redactie@versgeperst.com.

 

www.versgeperst.com