• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Sporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze van het sportveld, van de dansvloer, van de fiets, uit de sportschool of het water. Deze keer met hardloopster Jeannette Watkis-van Geest, die nu goed bezig is nadat zij anderhalf jaar geleden gestopt is met roken.

Wat doe je hier?
“Ik ben aan het hardlopen. Ik ga doordeweeks naar de sportschool en in het weekend kom ik hier bij de Caracasbaai. Ik ren eigenlijk altijd ‘s ochtends, maar vandaag heb je geluk dat je mij ‘s middags hier treft.”

Hoe ben je in deze sport terecht gekomen?
“Anderhalf jaar geleden ben ik gestopt met roken, nadat ik 23 jaar lang één pak per dag oprookte. Ik dacht, als ik kan ophouden met roken, dan kan ik ook gaan bewegen en hardlopen.”

Wat is je mooiste sportmoment?
“De eerste keer dat ik tien kilometer kon rennen, zonder te onderbreken. Dat vond ik geweldig. De ‘HBN Law Marathon’ waar wij over de drie bruggen moesten gaan was ook heel mooi, maar mijn topmoment blijft toch de eerste keer dat ik tien kilometer aan één stuk door  kon rennen.”

Wie is je grote voorbeeld?
“Ik heb niet specifiek een groot voorbeeld, maar mijn trainster is wel heel belangrijk voor mij. Zij heeft een heel goed schema voor mij in elkaar gezet en zij zorgt ervoor dat ik geen blessures krijg. Dankzij haar zie ik heel veel vooruitgang.”

Wat is je ultieme doel in deze sport?
“Ik ben lid van de ‘Roadrunners Club Curaçao’ en ik doe mee met de marathons die georganiseerd worden. Ik kan nu afstanden van vijf, acht en tien kilometer rennen, maar ik wil ook met langere afstanden meedoen. Tien kilometer is lang geen marathon, ik wil daar wel naar toe werken.”

Sporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze van het sportveld, van de dansvloer, van de fiets, uit de sportschool of het water. Deze keer met basketbalster Sandra Hollemans, die in de voetsporen van haar vader trad.

www.versgeperst.com