• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Met een ongelooflijke serie van vijf 1e plaatsen en drie 2e plaatsen won de 17-jarige Ard van Aanholt zijn eerste Curaçaose Sunfish Kampioenschap het afgelopen weekend. Daarmee kaapte hij de felbegeerde nationale titel nipt voor de neus van vader Cor van Aanholt weg.

De 15-jarige Deion van Rooijen won de bronzen medaille. De 15-jarige Alexandra Siebels won met overmacht de dames titel, gevolgd door Kyra Maas en Milou Bijsterbosch.

Laatste race
Vader en zoon Van Aanholt waren superieur aan de rest en verdeelden op één race na alle 1e en 2e plaatsen. De laatste race was beslissend, wie met de titel aan de haal zou gaan. Aanvankelijk leek vader Cor zijn 9e Curaçaose Sunfish titel binnen te halen, maar Ard stak daar een stokje voor door de laatste rondes net iets sneller en slimmer te zeilen dan zijn vader.

Jeugd
Ook vorig jaar troefde een 17-jarige (Eugene Hendrikx) de volwassenen af en ging met de titel naar huis. Het jeugdprogramma van de YSCO heeft inmiddels al vele talenten in de volwassenen zeilsport afgeleverd. Bij de heren waren twee van de eerste drie plaatsen voor jeugdzeilers, terwijl bij de dames alle medailles naar jeugdzeilsters gingen. Ook Kevin van Otterdijk, die het eerste weekend miste door zijn deelname aan de Aruba Rembrandt Regatta, liet van zich spreken door driemaal een 3e en eenmaal een 2e plaats op het scorebord te laten noteren.

Pan Amerikaanse Spelen
De kersverse Sunfish kampioen Ard van Aanholt zal in oktober Curaçao vertegenwoordigen op de Pan Amerikaanse Spelen in Mexico als onafhankelijk atleet onder de Olympische Vlag. Ook Monique Meijer bij het Windsurfen en Philipine van Aanholt in de Laser Radial klasse, zullen in Puerto Vallata aan de start verschijnen. Russell Palm en Martin Jenkins zullen de zeilers begeleiden als delegatie leider Respectievelijk coach.

Spaanse water
Het Curacaos Sunfish kampioenschap werd voor het 38e jaar ononderbroken verzeild op het Spaanse Water. Theo Freriks stond met zijn team van Prosail gedurende twee weekenden garant voor vlekkeloze en sportieve races. Met een wind die zowel sterk draaide in richting als varieerde in sterkte werd het uiterste van de ruim 25 deelnemers gevraagd.

www.versgeperst.com