• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

NIJMEGEN – Slecht nieuws voor Shanon Carmelia. Het Curaçaose voetbaltalent moet uitzien naar een nieuwe club. Vanaf volgend seizoen is er bij NEC geen plaats meer voor de 20-jarige rechtsback. Dit vervelende nieuws kreeg hij in december te horen van algemeen directeur Jacco Swart.

Shanon is de eerste Curaçaoënaar die dankzij de samenwerking tussen Curaçao en NEC in de zomer van 2008 een plek heeft veroverd bij Jong NEC. Op Curaçao doorliep hij vanaf zijn twaalfde alle nationale selecties. Hij speelde zelfs al twee officiële A-interlands.

Zaakwaarnemer
Spelen in NEC 1 was zijn grote droom. De oud-speler van Jong Colombia en Centro Barber moet helaas op zoek naar een nieuwe voetbaldroom. Terug naar Curaçao is voor de mbo-leerling Installatietechniek geen optie. “NEC gaat mij helpen een zaakwaarnemer te vinden, die mij hopelijk aan een nieuwe club kan helpen.” Nu blijkt dat het eerste van NEC voor hem te hoog is gegrepen, beseft Shanon dat hij zich moet richten op een niveau lager. “Het belangrijkste is dat we een club kunnen vinden die mij de mogelijkheid biedt om mijn opleiding af te maken. Natuurlijk hoop ik op een club uit de eerste divisie. Als dat niet lukt, moeten we verder kijken naar een hoofd- of eersteklasser.”

Nieuwe moed
Dit voetbalseizoen speelt Shanon voor het tweede jaar in Jong NEC, het reserveteam van het eerste elftal. Daarom was dit jaar voor hem zó cruciaal om in aanmerking te komen voor ‘promotie’ naar NEC 1. Ondanks de tegenslag, kijkt Shanon alweer met opgeheven hoofd verder. “Voetbal is nog steeds mijn leven. Nu is het belangrijk dat ik hard blijf werken. Dat is de enige manier om een nieuwe club te vinden.”

Vervolgverhaal
Wil je meer weten over de gevallen voetbaldroom van Shanon? Versgeperst.com brengt je morgenvroeg uitgebreid op de hoogte met een exclusief achtergrondverhaal.

www.versgeperst.com