• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Rubriek top 5 voetballersCURAÇAO – Versgeperst.com volgt alle ontwikkelingen van het Curaçaose voetbal op de voet, maar ook buiten ons eiland zijn onze voetballers actief. Van Nederland tot Canada en van Engeland tot Australië: ons land wordt overal vertegenwoordigd. Daarom een overzicht van onze best presterende voetballers over de grens!

1. Vurnon AnitaVurnon Anita van Ajax

Club: Ajax
Duel: Ajax – Vitesse 4-1
Datum: Vrijdag 26 augustus

Hij scoorde niet, gaf ook geen assist. Toch staat Vurnon Anita deze week op één in onze rubriek. De verdediger annex middenvelder gaf Ajax iets dat de ploeg veel meer nodig had: rust op de linksbackpositie. Waar Boilesen en Blind geen van beide de defensie van de Amsterdammers stabiel konden maken, bleek Anita de aangewezen persoon om hier verandering in te brengen. En dat deed hij. Giorgi Chanturia, zijn directe tegenstander, kwam niet in de wedstrijd, waardoor Ajax zich kon richten op doelpunten maken.

Tweet van Petra van der Lubbe over Anita
____________________________________________________________________________

Leroy Fer van Feyenoord2. Leroy Fer

Club
: Feyenoord
Duel: Feyenoord – SC Heerenveen
Datum: Zondag 28 augustus

Gaat hij nou naar FC Twente of niet? Dat is de vraag die maar rond blijft zingen in Rotterdam-Zuid. Feyenoord wil Leroy Fer absoluut niet kwijt, dat staat buiten kijf. Ook dit weekend was hij weer doorslaggevend. Met één rake kopbal liet Fer precies zien waarom Feyenoord hem niet kwijt wil en FC Twente hem maar wat graag binnen wil halen. Met veel kracht sprong Fer naar de bal, om deze vervolgens keurig in de hoek weg te leggen. Het werd in de Kuip 2-2, met de Antilliaan weer als absolute uitblinker.

Tweet van Heleen Driessen over Fer
____________________________________________________________________________

3. Jarchinio AntoniaJarchinio Antonia van Go Ahead Eagles

Club: Go Ahead Eagles
Duel: FC Volendam – Go Ahead Eagles 2-2
Datum: Zondag 28 augustus

Jarchinio Antonia liet zijn tegenstander zondagavond weer regelmatig zijn hielen zien. Zijn teamgenoten kregen dankzij goede voorzetten ook weer twee opgelegde kansen, maar deze werden niet verzilverd. Zelf gaf de rappe buitenspeler wel het goede voorbeeld. Na een mooie actie vanaf de rechterkant, liftte hij de bal in de lang hoek over keeper Robbin Ruiter van FC Volendam. Het was op dat moment de 1-2, het werd uiteindelijk 2-2.

Tweet van Richard de Vries over Antonia
____________________________________________________________________________

Prince Rajcomar van MVV4. Prince Rajcomar

Club: MVV
Duel: Willem II – MVV 2-1
Datum: Vrijdag 26 augustus

Prince Rajcomar zette op prachtige wijze MVV op voorsprong tegen titelkandidaat Willem II. De aanvaller zette zijn kont tegen zijn directe tegenstander, draaide weg en plaatste de bal in de uiterste hoek. De spits was niet altijd even gelukkig in zijn acties, maar de verdediging van de Tilburgers was wel extra op zijn hoede wanneer Rajcomar de bal kreeg. Helaas voor hem werd de voorsprong niet behouden. Het werd 2-1.

Tweet van Dex Liedgens over Rajcomar
____________________________________________________________________________

5. Gregory van der WielGregory van der Wiel van Ajax

Club: Ajax
Duel: Ajax – Vitesse 4-1
Datum: Vrijdag 26 augustus

Waar Anita aan de linkerkant voor zekerheid zorgde, deed Gregory van der Wiel dat aan de rechterkant zoals gebruikelijk ook. Daarnaast waren ook de aanvallende intenties weer volop aanwezig bij de Ajacied. In de tweede helft gaf hij een afgemeten voorzet richting Kolbeinn Sigthórsson. De IJslander hoefde alleen zijn voet nog tegen de bal te plaatsen en dat deed hij dan ook. In Amsterdam werd het 4-1.

Tweet Jairzinho Nanulaitta over Van der Wiel

Wil jij volgende week met jouw tweet in ons weekoverzicht? Zet dan in je Twitter-bericht over een Curaçaose speler @versgeperst erbij. Je kunt ook op onze Facebook-pagina een reactie achterlaten. Wij maken een selectie van de leukste tweets en plaatsen ze in het bericht!

www.versgeperst.com