• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De titelhouder in de AA-klasse van de nationale honkbalcompetitie kan een plek in de finale bijna niet meer ontgaan. De Sta Maria Pirates versloegen gisteren voor de tweede keer de Groot Kwartier Stars (2-0) en hebben nog maar één overwinning nodig. Vanavond spelen de Wildcats en Royal Scorpions. 

Nog één overwinning in de best of five-serie is voldoende voor de Pirates. Na de 5-2 zege van woensdag waren de Pirates gisteren weer de sterkste, ook al kwam de overwinning pas in zevende en achtste inning tot stand.

Verdediging
De sterke verdediging van de Pirates was gisteren doorslaggevend. Winnend pitcher Johannes Gregorius Sr. liet in negen innings slechts drie hits toe, terwijl zijn teamgenoten in het veld geen enkele fout maakten. De Stars lieten zeven hits toe, wat genoeg was om de Pirates de overwinning te schenken.

Rivalen
Vanavond begint ook voor de Wildcats en de Royal Scorpions, de twee eeuwige rivalen, de halve finale van de play-offs. Om de recente resultaten te vieren, nodigt het bestuur van de Wildcats alle oud-spelers uit de glorieuze jaren van de club uit om de eerste wedstrijd van de play-offs op de eretribune bij te wonen.

Clublegendes
Bij het ceremoniële deel voorafgaand aan de wedstrijd komen verschillende clublegendes in actie. Clovis Lodewijks zal de eerst bal werpen, terwijl Sweeney Gomes slagman zal zijn en Oscar Bolvar als catcher optreedt. De wedstrijd begint om 20:00 uur in het Tio Daou Ballpark.    

 

www.versgeperst.com