• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De nationale selectie begint steeds meer vorm te krijgen. In totaal zijn al negentien niet-lokale spelers, waarvan de meeste uit Nederland, toegevoegd aan de selectie. Bondscoach Manuel Bilches heeft nog ruim een week om de selectie voor te bereiden op de kwalificatiewedstrijd van 2 september. 

De aanvulling van de selectie is de afgelopen week in een stroomversnelling terechtgekomen. Waar Guyon Fernandez vorige week nog bedankte voor een plekje in de selectie, wist Bilches deze week spelers als Angelo Cijntje, Anton Jongsma en Raily Ignacio te strikken.

Oorspronkelijke selectie
Van de oorspronkelijke selectie van 22 spelers, bestaande uit lokale jongens, zijn er enkele afgevallen. Dit meldde de voetbalbond gisteren tijdens een persconferentie. Van die groep zitten Brian Anastacia, Mirco Colina, Glenciéne Gregoria, Ramiro Griffith, Charles Martina, Rowendy Sumter, Soranley Tonsjansen en Joël Victoria nog bij de selectie.

Aanvullingen
Uit de Nederlandse competitie zijn daar Cristopher Bonevacia, Shanon Carmelia, Timothy Cathalina, Kenneth Cicilia, Angelo Cijntje, Gersinio Constanncia, Louenghelo Farrel, Mihayrick Heronimus, Raily Ignacio, Anton Jongsma, Julian Justiana, Angelo Martha, Cuco Martina, Richmar Siberie en Angelo Zimmerman bijgekomen. Dyron Daal, spelend in Hong Kong en Javier Martina uit Canada maken de huidige selectie compleet.

Programma
Van de groep buitenlandse spelers zijn alleen Constancia, Cicilia en Heronimus al op het eiland. De overige spelers arriveren zondag en maandag. Dinsdag vertrekt een selectie van 20 spelers naar Antigua & Barbuda, waar op 2 september de eerste WK-kwalificatiewedstrijd wordt gespeeld. Op 6 september speelt de selectie thuis tegen Haïti.

1 reactie op “Voetbalselectie flink aangevuld”

  1. Ean advies,FFK en sponsers probeert meer van de top spelers van eredivisie van Nederland van aankomst van Curacao bij betroken.dit is ons wereld kans voor WK.veel van deze jongens haal oranje niet maar ze hebben genoeg niveu voor de strijd tegaan tegen de concaf eilanden.come on all hands on deck.