• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Curaçaose rugbyclub Wara Wara neemt het zondag in het SDK op tegen de studenten van de Curaçao Students Rugby Club (CSRC). De wedstrijd maakt onderdeel uit van een serie ontwikkelingen die de rugbyspelers op Curaçao op weg naar de regionale top moeten helpen. 

Curaçao is als rugbyland bezig zichzelf op de kaart te zetten. Het eiland is lid geworden van de regionale afdeling van de internationale rugbybond (IRB/NACRA) waardoor de mogelijkheid is ontstaan om in november mee te doen aan het Caribische en Noord Amerikaanse Rugby Sevens-toernooi. Aan het toernooi in Barbados doen zestien landen mee, waarvan Curaçao de enige nieuwkomer is.

Rob Perry
Het Sevens-toernooi is tevens een kwalificatiemogelijkheid voor één van de grootste rugbytoernooien van dit moment, de Las Vegas Sevens. Om de voorbereiding op deze evenementen te optimaliseren is topcoach Rob Perry uit Engeland overgevlogen om de Curaçaose spelers naar een hoger niveau te brengen. Ook is er gestart met een nieuwe afdeling, die iedere donderdag van 17.30  tot 19.00 uur op het voetbalveld bij de UNA traint.

Wedstrijd
Zondag nemen de Curaçaose rugbyspelers het tegen elkaar op in het SDK. De wedstrijd begint om 17.30 uur en de toegang is gratis. De wedstrijd wordt gespeeld over vier helften van zeven minuten. Voor meer informatie over de wedstrijd en trainingen: www.curacaorugbyfederation of 5153375.

www.versgeperst.com