• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De discussie rondom de finale van de Sekshon Pagá blijft gaande. Winnend finalist Hubentut Fortuna is in beroep gegaan tegen de beslissing van de Federashon di Futbol Korsou (FFK) om de finale over te laten spelen. De voetbalploeg hoopt daarmee de titel alsnog te prolongeren.

“We zijn in beroep gegaan omdat we nu het recht hebben om in beroep te gaan”, legt Hubentut Fortuna-manager Amado Victoria uit. Hij refereert hiermee aan het eerdere beroep van zijn voetbalploeg, gericht tegen de arbitragecommissie. Dat beroep werd eigenhandig weer ingetrokken.

Op advies in beroep
“Toen de arbitragecommissie Centro Barber in het gelijk stelde werden wij door de FFK geadviseerd in beroep gegaan tegen de beslissing. Dit hebben we in principe gedaan, totdat we meer duidelijkheid hadden over de uitspraak van de commissie.”

Juridisch onmogelijk
Hubentut Fortuna zorgde even later voor scheve gezichten door het beroep eigenhandig weer in te trekken. “We hebben advies gevraagd van een advocaat. Hieruit bleek dat het juridisch gezien niet eens mogelijk is in beroep te gaan tegen een beslissing van de arbitragecommissie. Bovendien maakten wij geen onderdeel uit van het probleem, het was een zaak tussen de FFK en Centro Barber. We wilden geen risico nemen en hebben het beroep weer ingetrokken.”

Tegen beslissing bond
“Op het moment dat de FFK op basis van het onderzoek onze titel afpakte, zijn wij als partij in beeld gekomen. Daarom hebben we nu wel beroep aangetekend, ditmaal tegen de beslissing van de bond. We wachten nu de behandeling van het beroep af. We hopen om de tafel te gaan, maar de FFK heeft het laatste woord.” Eerder liet ook Centro Barber weten liever een compromis te sluiten dan de finale over te spelen.

Finale overspelen
De zaak begon na de finale van 26 juni. Een verkeerd uitgevoerde dopingtest en het meespelen van een niet speelgerechtigde speler waren voor Centro Barber reden in beroep te gaan tegen het kampioenschap van de tegenstander. De FFK wees het beroep af, maar later stelde de arbitragecommissie Centro Barber in het gelijk. Op basis van die uitspraak besloot de FFK de finale over te laten spelen. Dit moet 11 september gebeuren.

www.versgeperst.com