• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Sporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze van het sportveld, de dansvloer, de fiets, uit de sportschool of het water. Dit keer plukken we Marek Dębicki van de bokszak vandaan. Hij heeft altijd fanatiek gebokst en wil dit weer oppakken.

Wat doe je hier?
“Ik ben een beetje aan het oefenen op een bokszak. Het is een goede manier om mijn conditie op peil te houden en je agressie kwijt te kunnen. Op de zak kan ik mijn techniek oefenen: meppen, duiken en afweren.”

Hoe ben je in de sport terechtgekomen?
“Door een huisgenoot in Amsterdam. Hij vond dat ik eens mee moest gaan naar een boksles dus dat heb ik gedaan. Ik ging bijna huilen, maar heb de les overleefd. De eerste les was heel heftig, ik heb meteen meegedaan, maar mijn conditie was helemaal niet goed. Hierna ben ik besmet geraakt met het boksvirus en ging steeds vaker de ring in.”

Wat is je mooiste sportmoment?
“Als je iemand een goede rake klap geeft. Ik sparde in Nederland altijd met een freefighter. Hij was beter dan ik en wist me altijd goed te raken. Wanneer ik hem dan een flinke tik gaf, keek hij me aan en was hij een beetje trots.”

Wie is je grote voorbeeld in de sport?
“Die freefighter waarmee ik sparde bewonderde ik wel, maar een voorbeeld wil ik hem niet echt noemen. Ik heb geen echte voorbeelden: ik wil niemand volgen, maar probeer van verschillende mensen dingen te leren.”

Wat is je ultieme doel?
“Helemaal kapot gaan! Dat, wanneer je thuiskomst na het boksen, je helemaal kapot bent en al je kracht verdwenen is. Dan kan je heerlijk je bed in. Het is de ideale manier om te ontspannen.”

Ook in Vers Zweet?
Ben jij ook zo met je sport bezig of ken je iemand die veel met sport doet? Laat het ons weten via ons tipformulier of via redactie@versgeperst.com.

 

2 reacties op “Vers Zweet van bokser Marek Dębicki”

  1. jeetje marek……

  2. Bradda!!!