• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Rubriek top 5 voetballersCURAÇAO – Versgeperst.com volgt alle ontwikkelingen van het Curaçaose voetbal op de voet, maar ook buiten ons eiland zijn onze voetballers actief. Van Nederland tot Canada en van Engeland tot Australië: ons land wordt overal vertegenwoordigd. Daarom een overzicht van onze best presterende voetballers over de grens!

1. Leandro BacunaLeandro Bacuna van FC Groningen

Club: FC Groningen
Duel: NAC Breda – FC Groningen 2-2
Datum: Zaterdag 20 augustus

Hij was actief, dreigend en betrokken bij beide goals van FC Groningen. Leandro Bacuna stond aan de basis van de 0-2 die gemaakt werd door Petter Anderson, nadat hij zelf na 12 minuten doel had getroffen. Tot de rechtsbuiten een kwartier voor tijd van het veld werd gehaald, was hij de beste man aan Groningen kant. Met drie goals in evenveel wedstrijden is Bacuna tot nu toe erg belangrijk voor de noorderlingen. Uiteindelijk werd het toch 2-2.

Tweet van Jan van Soeren over Bacuna ____________________________________________________________________________

Jürgen Locadia van PSV2. Jürgen Locadia

Club
: PSV
Duel: Jong PSV – Jong De Graafschap 3-1
Datum: Maandag 22 augustus

In de 62e minuut kwam Jürgen Locadia in het veld bij Jong PSV tegen Jong De Graafschap. Op dat moment prijkte 1-1 op het scorebord. Toen de wedstrijd een half uur later afgelopen was, waren er nog twee doelpunten gemaakt. Allebei door Jürgen Locadia. De spits schoot een moeilijke voorzet van links knap in de kruising en in blessuretijd tikte hij nog een pass binnen.

Tweet van Stefan van Dam over Locadia ____________________________________________________________________________

3. Guyon FernandezGuyon Fernandez van Feyenoord

Club: Feyenoord
Duel: Heracles Almelo – Feyenoord 1-1
Datum: Zondag 21 augustus

“Een beetje gierig”, zo noemde Ruben Schaken de actie van Guyon Fernandez. De aanvaller gaf het laatste (overigens onnodige) zetje waardoor de bal in het doel van Heracles rolde na een wervelende actie van Schaken. Laten we het erop houden dat een spits altijd naar hunkert naar een doelpunt. Voor Fernandez, die dit seizoen overkwam van Excelsior, was het zijn tweede doelpunt in drie wedstrijden. In Almelo werd het 1-1.

Tweet van Bob Kandel over Fernandez ____________________________________________________________________________

Vurnon Anita van Ajax4. Vurnon Anita

Club: Ajax
Duel: VVV Venlo – Ajax
Datum: Zondag 21 augustus

Na een succesvolle tweede helft van het afgelopen seizoen, moet Vurnon Anita het dit seizoen tot nu toe doen met invalbeurten. Afgelopen weekend mocht hij 25 minuten meespelen als vervanger van de falende linksback Daley Blind. Op dat moment stonden de Amsterdammers met 2-0 achter. Anita bracht rust in verdediging, waarna Ajax over kon gaan tot de orde van de dag: aanvallen. Na 90 minuten stond toch 2-2 op het scorebord.

Tweet van Rodney Ubbergen over Anita ____________________________________________________________________________

5. Javier MartinaJavier Martina van Toronto FC

Club: Toronto FC
Duel: Chicago Fire – Toronto FC 
2-0
Datum: Maandag 22 augustus

Zijn club, Toronto FC, kon zoals vaker dit seizoen niet overtuigen en ging dit keer de boot in tegen Chicago Fire. Positief was het optreden in de eerste helft van Javier Martina. De rechtsbuiten stond aan de basis van alle kansen die Toronto in de eerste helft. In de rust moest hij achterblijven in de kleedkamer met wat lichte klachten. Hopelijk kan coach Aron Winter snel weer over een fitte Martina beschikken, want zijn ploeg ging nu met 2-0 de boot in.

Tweet van Nima Malek over Martina

 

Wil jij volgende week met jouw tweet in ons weekoverzicht? Zet dan in je Twitter-bericht over een Curaçaose speler @versgeperst erbij. Je kunt ook op onze Facebook-pagina een reactie achterlaten. Wij maken een selectie van de leukste tweets en plaatsen ze in het bericht!

1 reactie op “Top 5 Curaçaose voetballers over de grens”

  1. Nou …die tweet over Martina is niet zo positief