• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Hubentut Fortuna is de derde opeenvolgende titel in de Sekshon Pagá kwijt. Dat heeft de Federashon di Futbol Korsou (FFK) besloten op basis van onderzoek van de arbitragecommissie. De finale van het afgelopen seizoen wordt ongeldig verklaard en op 11 september overgespeeld. 

De FFK heeft haar beslissing genomen in de commotie rondom het kampioenschap van afgelopen seizoen. De bond heeft het onderzoek van de arbitragecommissie behandeld en gaat art. 24 lid 1 van het Reglement Competitiewedstrijden Betaald Voetbal toepassen.

Besluiten
Volgens het artikel moet een viertal besluiten worden genomen: de finale wordt ongeldig verklaard, Hubentut Fortuna krijgt een boete van 350 gulden, Hubentut Fortuna krijft drie punten in aftrek en de finale wordt opnieuw ingepland op 11 september om 18:00 uur.

Puntenaftrek
Dankzij de puntenaftrek begint Hubentut Fortuna met een puntenaantal van -3 aan de finale, terwijl Centro Barber op 0 begint. Dit betekent dat bij een gelijkspel Centro Barber de nieuwe kampioen is. Alleen als Hubentut Fortuna wint kunnen ze op basis van het doelsaldo alsnog hun titel prolongeren.

Beroep
Centro Barber tekende na de verloren finale van 26 juni beroep aan tegen het kampioenschap van Hubentut Fortuna wegens een verkeerd uitgevoerde dopingtest en het meespelen van een niet speelgerechtigde speler. Het verzoek werd afgekeurd door de FFK, maar de arbitragecommissie stelde Centro Barber in het gelijk. Fortuna tekende vervolgens beroep aan tegen de beslissing, maar trok dit eigenhandig weer in. De reden hiervan is onduidelijk.

 


1 reactie op “Hubentut Fortuna is titel kwijt”

  1. Dit heeft wel heel lang geduurd voordat er besluit werd genomen. Hopelijk gaan ze ook beter controleren in de competitiewedstrijden, dan was misschien de finale wel heel anders geweest.