• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Over precies twee weken begint ons nationale voetbalelftal de kwalificatiecampagne voor het WK 2014. Op 2 september is Antigua & Barbuda de eerste tegenstander. Als voorbereiding op die wedstrijd speelt de selectie vanavond een oefenwedstrijd in en tegen de Dominicaanse Republiek.

De twee oefenduels worden vanavond en overmorgen gespeeld, om 15:30 uur in San Cristobal. De Dominicaanse Republiek bereidt zich ook voor op de WK-kwalificatie. Zij spelen in een poule met El Salvador, Suriname en de Kaaimaneilanden.

Versterkingen
Onze selectie heeft de afgelopen weken onder leiding van bondscoach Manuel Bilches intensief kunnen trainen en is ook nog versterkt met enkele spelers. Nadat Feyenoord-speler Guyon Fernandez afzegde voor de nationale selectie, vulden Zinho Constancia en Kenneth Cicilia de spelersgroep aan. Ook keeper Yort Berghuis (De Zebra’s) kwam de selectie aanvullen.

Nederlandse amateurklasse
Constancia en Cicilia komen beiden uit in de Nederlandse amateurklasse. Cicilia is speler van Dijkse Boys, een hoofdklasser uit Helmond. Hij heeft van zijn club vrijaf gekregen tot en met 7 september en zal dus de eerste twee wedstrijden bij de selectie aanwezig zijn. Berghuis kwam vorige week nog in actie in de promotie/degradatiewedstrijd tegen Undeba en reist nu mee naar de Dominicaanse Republiek.

Selectie
De voltallige selectie die het vanavond opneemt tegen de Dominicaanse Republiek bestaat uit: Kenneth Cicilia, Jerzinho Constancia, Yort Berghuis, Eugene Martha, Elfried Wijman, Soranley Tomsjansen, Benjamin Martha, Rhendeson Tomasa, Vilyson Lake, Charles Martina, Bryan Anastacia, Rowendy Sumter, Fernando Zimmerman, Stallone Isenia, Glenciene Gregoria, Shurwedel Roosje, Mirco Colina Jr., Raymar Rivierre, Joel Victoria, Ramiro Griffith, Ashar Bernardus, Kenneth Kunst, Gedeon Poppen, Ivanny Calvenhoven, Luigino Hoyer, Riengelo Nivillac, Jamian de Kaster en Shurvey Delando.

 

 

 


10 reacties op “Selectie oefent overzee”

 1. Waarom denken jullie dat wij niet kunnen voetballen ? Wij hadden niet eens onze beste spelers .we kunnen Allees. Viva mi patria

 2. Misschien heb ik nog een paar namen vergeten, maar de volgende buitenlandse spelers zullen er bij zijn voor de duels tegen Antigua uit (2 september) en Haïti thuis (6 september).:

  Keepers:
  Wencho Farrel

  Verdedigers
  Mihayrick Hieronimus(TVC Breda)
  Timothy Cathalina(Spakenburg)
  Angelo Cijntje(Veendam)
  Angelo Martha(AGOVV)

  Middenvelders
  Anton Jongsma(WKE)
  *Angelo Zimmerman(WKE)
  *Cuco Martina(RKC)
  Christy Bonevacia(Zwaluwen30)
  *Gillian Justiana (Helmond Sport)
  Revi Rosalia (FC LIenden)

  Aanvallers
  Javier Martina(Toronto FC, MLS)
  Raily Ignacio(Spakenburg)
  Dayron Daal(Hong Kong)
  Gersinio Constancia(Unitas)
  Kenneth Cicilia(Dijkse Boys)

  *kunnen ook in de verdediging spelen.

  Het lijkt een heel gebalanceerde selectie, waar we veel moeten verwachten van Raily Ignacio en Javier Martina. Ze krijgen nu een kans om zich te bewijzen of om ons te laten zien of ze international echt goed zijn. Logisch zal Anton Jongsma weer goed gaan voetballen, net als altijd.

  Met een beetje geluk kunnen ze door gaan !

  De team die in de eerste twee wedstrijden, vier punten of meer haalt, zal waarschijnlijk de volgende ronde bereiken. Tactisch gezien moet je niet achter de feiten aanlopen !

 3. Het lijst begint vorm te krijgen. Er zijn een paar buitenlandse spelers bijgekomen, maar het is nog niet genoeg om een goeie prestatie te leveren. Tot nu toe de volgende spelers zullen er bij zijn:

  Verdedigers
  Timothy Cathalina(Spakenburg)
  Angelo Cijntje(Veendam)
  Angelo Martha(AGOVV)

  Middenvelders
  Anton Jongsma(WKE)
  Angelo Zimmerman(WKE)
  Cuco Martina(RKC)
  Christy Bonevacia(Zwaluwen30)

  Aanvallers
  Raily Ignacio(Spakenburg)
  Gersinio Constancia(Unitas)
  Kenneth Cicilia(Dijks)

 4. @weni@ Mijn optimisme is aan het vervagen.
  Als kind heb ik samen met mijn vader, Antillen vs USA 0-0 in de SDK gezien. Dit wetstijd was voor de kwalificatie naar Mexico 86. Als kind droom je om je land te zien in een WK. Na 25 jaar is mijn droom aan het vervagen door toedoen van, eerst Fedeprof Navu en nu FFK. Het is de bedoeling dat je beter wordt!!! maar bij ons is het de tegengestelde. Twee cricket spelende landen die hebben het wel gehaald T&T en Jamaica. Haïti, één van armste landen ter wereld die heeft het ook gehaald.
  Ik heb meneer Fransisca horen praten dat we van Haïti, Antigua en USVI makkelijk gaan winnen. Maar!!! we kunnen niet eens van de Merengue, baseball spelende land winnen.
  En je gaat drie weken voor de eerste wedstrijd beginnen met voorbereiding.
  En je wil met U23 spelers kwalificeren naar de WK. Ik vraag me af, zou een dirigent van een Afrikaans of Zuid Amerikaans land zo iets voorstellen, Ik denk dat ze zouden hem gewoon Lynchen.

 5. @chacho, laten we hopen nu dat ze met buitenlandse spelers gaan spelen anders gaat het een drama worden.
  Wel is het zeker dat Raily Ignacio(Spakenburg), Timothy Cathalina(Spakenburg), Angelo Cijntje(Veendam), Angelo Martha(AGOVV) en Cuco Martina(RKC) erbij zou zijn.

  Laten we hopen dat de rest volgt !

 6. Triest, twee nederlagen tegen Santo Domingo 1-0 1-0, we kunnen beter stopen met deze onzin, en gewoon onder de boom gaan zitten. Voetbal op mijn dushi Curaçao stelt niks voor.
  Dankjewel FFK voor deze ellende. Jullie kunnen beter met pensioen gaan.

 7. Ooo, sorry ik bedoelde Haïti 10 – Curaçao 0

 8. Ik heb zonet gekeken op de site van FIFA . Eerste van twee wegwedstrijden Dominicaanse Republiek 1 – Curaçao 0. Dit is triest
  meneer Francisca wil naar de WK met deze ploeg dat niet een van baseball land Dominicaanse Republiek kan winnen. Met welke smoesje komt de woordvoerder van de FFK, meneer Sillie?? Oooo, ze hadden buikgriep van het eten van moro rijst en het drinken van Presidente Bier. Ik zou geen geld steken in 6 wedstrijden tegen Haïti, Antigua en USVI. Gewoon terug trekken uit deze WK kwalificatie. Meneer Francisca en Etienne Sillie en FFK shame on you. 3 weken voor de kwalificaties ga je beginnen met voorbereiding met lokale spelers. We kunnen beter met NINICHI (knikkers) of Domino’s gaan spelen.

  Ik heb een idee. We kunnen e TOTO opzetten voor Groep F van World Cup kwalificatie.
  De gene die wint die krijgt een cadeau van mij.
  Iedereen kan meedoen.

  Mijn TOTO. Mijn voorspelling als je niet eens van de “Merengue” land kan winnen.

  *Dominicaanse Rep vs Curaçao 1-0 (al gespeeld)
  *Dominicaanse Rep vs Curaçao 3-0
  Antigua vs Curaçao 6-0
  Curaçao vs Haïti 0-5
  Curaçao vs Antigua 0-3
  Haïti vs Curaçao 0-10
  USVI vs Curaçao 1-0
  Curaçao vs USVI 0-1

  *Oefen interland
  Geen één punt en niet eens doelpunt voor Cuarcao.

  Treist, triest, treist en treist. Heel triest FFK

 9. BERGUENSA !

  Curacao verloor 1x 0 tegen de Dominicaanse Republiek. Curacao is heel erg achteruit gegaan in het voetbal, allemaal dit door de INCOMPETENTE BESTUURDERS van het voetbal op Curacao.

  Dit is gaande al tientalen jaren zo ! Degenen die leiding geeft aan het voetbal op Curacao, HOUDEN NIET van het voetbal. Ze zijn TOTAAL NIET gemotiveerd ! Ze zijn niet bezig met het voetbal, maar met andere dingens. TRIEST !!!

  Stel als het probleem geld zou zijn, dan moet je als bestuurder CREATIEF zijn.

  Curacao kan alle hulp gebruiken van WK Finalist Nederland, het land van de ‘TOTAAL VOETBAL’ ! Van zelfs BELGIE om een WK eindronde te halen ! Met jeugdopleiding, voetbalscholen opzetten, coach training, jonge talenten in die landen onderbrengen, enz…

  Wij hebben NEDERLANDS PASPOORT ! EUROPEES PASPOORT!!!

  Wij moeten SAMENWERKEN met de Nederlanders, de Europeanen !!!!

  Andere Caribische eilanden hebben die voordelen niet, maar toch hebben ze jaren hard gewerkt en uiteindelijk een WK eindronde gehaald.

  Ga me niet vertellen dat Curacao geen WK voetbal kan halen ! Want Curacao was vroeger een RESPECTABELE voetballand in Midden Amerika ! En we zijn gezegend met genoeg atletisch talent. Zelfs Churandy Martina loopt sneller dan heel Europa SAMEN ! Dat is meer dan 500 miljoen mensen !

  Iedereen weet dat we voetbal kunstgrasvelden nodig hebben, zo’n 25 kunstgrasvelden, maar daarom moet we creatief zijn om dat te realiseren !

 10. Goed nieuws !

  Raily Ignacio en Timothy Cathalina spelen WK-kwalificatieduels voor Curacao

  De kersverse Spakenburg-spelers Raily Ignacio en Timothy Cathalina zijn opgenomen in de selectie van Curacao, die binnenkort twee WK-kwalificatieduels moet spelen.

  Het betreft duels tegen Antigua uit (2 september) en Haïti thuis (6 september). Omdat de spits en de centrale verdediger zich op maandag 29 augustus in Curacao dienen te melden, kan trainer André Paus geen beroep op hen doen in de competitieduels tegen Barendrecht uit (30 augustus) en ARC thuis (3 september).

  Op zaterdag 10 september, wanneer Spakenburg de uitwedstrijd tegen FC Lisse speelt, is het duo weer beschikbaar.