• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Ruim zeven weken nadat Hubentut Fortuna zich kroonde tot winnaar van de Sekshon Pagá is er nog altijd onduidelijkheid over de uitslag van de finale. Federashon di Futbol Korsou (FFK) wil de wedstrijd naar aanleiding van een onderzoek van de arbitragecommissie laten overspelen. 

Kort na de finale tekende verliezend finalist Centro Barber beroep aan tegen het kampioenschap van Hubentut Fortuna. De aanleiding was een verkeerd uitgevoerde dopingtest en het meespelen van een niet speelgerechtigde speler.

Arbitragecommissie
Het protest werd door de FFK afgewezen, waarop Centro Barber naar de arbitragecommissie stapte. “De commissie heeft Centro Barber in het gelijk gesteld op basis van de twee incidenten rondom de wedstrijd”, aldus een woordvoerder van de FFK. “Wij handelen nu conform het betreffende artikel dat zegt dat de wedstrijd moet worden overgespeeld en dat de tegenstander een boete en punten in mindering moet krijgen.”

Beroep
Kampioen Hubentut Fortuna diende een beroep in tegen het besluit van de arbitragecommissie, maar trok dat beroep afgelopen zaterdag weer in. “Dat was nog voordat de commissie het beroep in behandeling had genomen. Ik heb geen idee waarom ze het beroep weer introkken.” Hubentut Fortuna was niet bereikbaar voor commentaar.

Compensatie
Centro Barber is vreemd genoeg niet van plan de wedstrijd over te spelen. “Al het gedoe rondom de finale heeft al voor genoeg spanningen gezorgd, zowel tussen de spelers als supporters”, aldus clubpresident Johnsel Diaoen. “Daarom willen we in samenwerking met alle partijen tot een andere oplossing komen. Wat ons betreft krijgen we een compensatie.”

Overleg
Alle partijen zijn op dit moment met elkaar in overleg over de zaak. Als de finale overgespeeld gaat worden zal dat op 11 september gebeuren.       

www.versgeperst.com