• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De stukken zijn gezet, het spel kan beginnen. De AA-klasse van de nationale honkbalcompetitie maakt zich op voor de beslissende fase van het seizoen. De Groot Kwartier Stars plaatsten zich gisteren ten koste van de Sta Rosa Indians als laatste ploeg voor de play-offs. 

Beide ploegen maakten voorafgaand aan de wedstrijd nog kans op de vierde plaats, die recht geeft op een plaats in de volgende ronde. In het rechtstreekse duel trokken de Stars uiteindelijk aan het langste eind: 5-3.

Wakker
De Indians leken lang op weg naar de zege. Ze kwamen al in de eerste inning op voorsprong en wisten die in de zesde inning uit te breiden naar een comfortabele 3-0 voorsprong. De Stars schrokken echter net op tijd wakker en draaiden de score met vijf runs in de achtste inning om.

Best of five
Nu ook het laatste ticket vergeven is, maken de Royal Scorpions, Sta Maria Pirates, Wildcats en Groot Kwartier Stars zich op voor de play-offs. Daarin speelt de nummer één van de competitie in een ‘best of five’-serie tegen de nummer vier, tegelijkertijd nemen de nummer twee en drie het tegen elkaar op. De play-offs beginnen zaterdag.

Programma
De Scorpions en Pirates eindigden de competitie beiden met dertien gewonnen en zeven verloren wedstrijden. Zij spelen daarom een beslissingsduel om te bepalen wie als eerste eindigt. De wedstrijd begint vanavond om 20:00 uur in het Rifstadion.

Ruderly Manuel was de winnende pitcher voor de Groot Kwartier Stars


www.versgeperst.com