• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Sporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze van het sportveld, de dansvloer, de fiets, uit de sportschool of het water. Dit keer halen we Maaike van Vliet uit het water. Zij is een actieve kitesurfer.

Wat doe je hier?
“Ik ben hier bij de Sint Jorisbaai lekker aan het kiten.”

Hoe ben je in de sport terechtgekomen?
“Door een vakantie in Zuid-Afrika zijn we bij het Endless Summer Beach house zeer gecharmeerd geraakt van de sport en we hebben twee dagen les genomen. Vooral vanwege de vriendelijke en relaxte sfeer onder kiters en surfers zijn we dit ook gaan doen.”

Wat is je mooiste sportmoment?
“In Zuid-Afrika is er een baai, genaamd Langebaai en om de hoek ligt daar Sharks Bay waar zandhaaien ook rondzwemmen als je daar kite. Het is een prachtig grote turqoise ondiepe lagune-achtige baai waar je echt een bent met de natuur, omdat er zo weinig mensen zijn en er niets omheen gebouwd is.”

Wie is je grote voorbeeld in de sport?
“De top 3 meiden in de kitewereld. Het is echt te gek wat die meiden allemaal kunnen qua kunstjes in de lucht! Kirstin Boese is er één van.”

Wat is je ultieme doel?
“Om heel goed te leren springen, haha! Maar ik ben nu nog een echte beginner en maak behoorlijke smakkers als ik het probeer…”

Ook in Vers Zweet?
Ben jij ook zo met je sport bezig of ken je iemand die veel met sport doet? Laat het ons weten via ons tipformulier of via redactie@versgeperst.com.

www.versgeperst.com