• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Rubriek top 5 voetballersCURAÇAO – Versgeperst.com volgt alle ontwikkelingen van het Curaçaose voetbal op de voet, maar ook buiten ons eiland zijn onze voetballers actief. Van Nederland tot Canada en van Engeland tot Australië: ons land wordt overal vertegenwoordigd. Daarom een overzicht van onze best presterende voetballers over de grens!

1. Leroy FerLeroy Fer van Feyenoord

Club: Feyenoord
Duel: Feyenoord – Roda JC 3-0
Datum: Zaterdag 13 augustus

Misschien was het wel zijn laatste wedstrijd voor Feyenoord. Zelf wil hij graag weg, maar trainer Ronald Koeman zou Leroy Fer maar wat graag bij de selectie houden. De buffelaar op het middenveld verrichte weer veel nuttig werk in de jonge ploeg en pikte zelfs een doelpuntje mee op aangeven van mede-uitblinker Jerson Cabral. Roda JC werd overtuigend met 3-0 aan de kant gezet.

Tweet over Fer van Kevin Bogaard
____________________________________________________________________________

Gregory van der Wiel van Ajax2. Gregory van der Wiel

Club: Ajax
Duel: Ajax – sc Heerenveen 5-1
Datum: Zondag 14 april

Hij scoort niet veel, rechtsback Gregory van der Wiel. Dat was zondag ook goed te zien toen hij een beetje knullig de 5-1 binnenschoot tegen sc Heerenveen. Ajax was de complete wedstrijd heer en meester en verdedigend stond de ploeg (op één onoplettend moment na) sterk te spelen. Zo sterk zelfs dat Van der Wiel veelvuldig mee op kon komen en in de slotfase de eindstand op het scorebord kon zetten.

Tweet over Van der Wiel van Daan Groen
____________________________________________________________________________
3. Leandro BacunaLeandro Bacuna van FC Groningen

Club: FC Groningen
Duel: FC Groningen – ADO Den Haag 4-2
Datum: Zondag 14 augustus

Hij zorgde voor veel gevaar, speelde slim en werd gewaardeerd in stadion Euroborg. Waar Leandro Bacuna het vorig seizoen nog wel eens moest ontgelden bij de fans, is hij dit seizoen sterk uit de startblokken gekomen. Tegen ADO Den Haag maakte de rechtsbuiten zijn tweede treffer van het jonge seizoen. Op dat moment was het de 4-0, ADO kwam nog terug, maar dat was niet voldoende: 4-2.

Tweet over Bacuna van Andreas Willemse
____________________________________________________________________________

Jarchinio Antonia van Go Ahead Eagles4. Jarchinio Antonia

Club: Go Ahead Eagles
Duel: Willem II – Go Ahead Eagles 1-1
Datum: Vrijdag 12 augustus

Hij was de absolute uitblinker aan de rechterkant bij Go Ahead Eagles: Jarchinio Antonia. Al zijn voorzetten waren gevaarlijk en zijn direct tegenstander werd 90 minuten lang dolgedraaid. En dat is geen slechte prestatie tegen titelkandidaat Willem II. Marnix Kolder kon uit een afgemeten voorzet van Antonia de 1-1 eindstand op het scorebord zetten.

Tweet over Antonia van Stefan van der Meer
____________________________________________________________________________
5. Shayron CurielShayron Curiel van FC Dordrecht

Club: FC Dordrecht
Duel: FC Emmen – FC Dordrecht
 1-1
Datum: Vrijdag 12 augustus

Het was op voorhand een zware avond voor het FC Dordrecht van Shayron Curiel, maar de ploeg wist indruk te maken in en tegen Emmen. Er zijn niet veel ploegen die punten overhouden aan een duel in het noorden. Mede dankzij Curiel lukte dit Dordrecht wel. In de tweede helft krulde hij een vrije trap het strafschopgebied in, waardoor Lopes alleen met de punt van zijn schoen tegen de bal aan hoefde te glijden: 1-1.

Tweet over Curiel van Jan Vogel

Versgeperst.com – Voetbalrubriek op Dolfijn FM week 2 by NickRenders

Wil jij volgende week met jouw tweet in ons weekoverzicht? Zet dan in je Twitter-bericht over een Curaçaose speler @versgeperst erbij. Je kunt ook op onze Facebook-pagina een reactie achterlaten. Wij maken een selectie van de leukste tweets en plaatsen ze in het bericht!

1 reactie op “Top 5 Curaçaose voetballers over de grens”

  1. Je hebt Quenten Martinus gemist!. Hij kwam afgelopen zondag uit voor FC Heerenveen tegen Ajax! Hij viel in in de tweede helft