• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Bloed, zweet en tranen voerden de boventoon bij de ENNIA Curaçao Triathlon 2011. Meer dan 170 sporters zwommen, fietsten en renden zondagmorgen over de Hyatt Regency. Na een slopende strijd kwam de Venezolaan Luis Suarez als eerste over de finish. Marlies Jongerius won bij de vrouwen.

Een vroege regenbui en bewolkte hemel leek de omstandigheden nog enigszins te verzachten, maar naarmate de race vorderde werden de omstandigheden zwaarder en zwaarder. De felle zon en de zware slotklim bij het hardlopen deed veel sporters de das om.

Venezolaanse winnaar
De Venezolaan Suarez won de triatlon, waarin Olympische afstanden werden afgelegd. Na 1,5 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen kwam hij als eerste over de finish in een tijd van 2:19:48. Alexander Robert (Aruba) werd tweede in een tijd van 2:21:41, gevolgd door de Curaçaose Pieter van Beekveld (2:22:00).

Bekende winnares
De vrouwen kregen een bekende winnares. De Curaçaose Jongerius kwam in een tijd van 2:27:45 als eerste over de finish. Eerder dit jaar won ze ook al bij de 33e Giro Bank Schottegatloop. Terry Ikking zorgde voor nog meer Curaçaos succes door de derde plaats op te eisen (2:56:06). De Arubaanse Dorien Kralick werd tweede (2:45:32). Het beste relay-team was Team Trinary Curaçao, bestaande uit Hycinth Cijntje, Hillard Cijntje en Randhy Cuevas. Zij wonnen in een tijd van 2:10:00.

Triatlon
De eerste editie van de Curaçao International Triathlon voerde de sporters over het mooie gebied van de Hyatt Regency. Na twee ronden om het Hyatt Dock te hebben gezwommen fietsten de deelnemers over de strakke asfaltwegen van de St. Barbara Plantation, om de race met drie ronden hardlopen af te sluiten. Er deden deelnemers uit het Caribisch gebied, Nederland, de Verenigde Staten en Afrika mee.

Luister voor meer informatie naar een fragment van de Zondag Etappe op Paradise FM:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Qdu2BLbLTw0[/youtube]  

 


www.versgeperst.com