• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een ongewoon tafereel gisteravond op de velden van SDK. Kort na de met 2-0 verloren wedstrijd pakte het voetbalteam van De Zebra’s de champagne erbij en werd er een klein feestje met de fans gevierd. “We hebben verloren, maar zijn wel kampioen. Dat moet gevierd worden.”

“We hadden vandaag kunnen winnen”, zei De Zebra’s-trainer Ruud Koopman na afloop. “Maar dat zou niet onze verdienste zijn geweest. We moeten over dit verlies heenstappen en ons kampioenschap vieren.”

Dicht bij promotie
Het waren nuchtere woorden na een spannende wedstrijd. De Zebra’s waren gisteren dicht bij promotie naar de Sekshon Pagá, maar verloren de promotie/degradatiewedstrijd uiteindelijk met 2-0. Undeba scoorde twee keer in de laatste minuten van de wedstrijd. Ray Winklaar was de matchwinner voor de ploeg van trainer Gilmar Pisas.

Tactisch spel
De Zebra’s verdedigden gisteren op een tactische manier de in de eerste wedstrijd opgebouwde 1-0 voorsprong. Koopman liet zijn ploeg ver naar voren voetballen en probeerde zo de spitsen van Undeba buitenspel te zetten. Undeba trapte keer op keer in de val, maar stelde er passie en hartstocht tegenover. Met snelle rushes probeerden ze een doorbraak te forceren.

Powervoetbal
Het powervoetbal van Undeba drong De Zebra’s in de tweede helft ver terug. De ploeg uit Banda Bou kwam met hulp van de scheidsrechter op voorsprong. Een discutabele penalty in de 8e minuut werd door Christopher Isenia benut: 1-0. De Zebra’s hoopten daarna ongeschonden de verlenging te halen, maar een snelle aanval in de laatste minuut maakte een einde aan alle illusies.

Opgelucht ademhalen
Undeba-trainer Pisas, die de hele wedstrijd schreeuwend langs de lijn stond, kon opgelucht ademhalen. “Dit was de spannendste wedstrijd die ik ooit heb meegemaakt. Niet best voor mijn hart. Gelukkig hebben we gewonnen.” In het kamp van De Zebra’s waren de reacties berustend: “dit is echt balen, nu speel je weer een jaar in die bananen-competitie. Helaas, volgend jaar nog maar een keer proberen”

Kampioensfeest
Zo ontstond er een ongewoon tafereel na de wedstrijd. Terwijl de spelers van Undeba de kleedkamer opzochten vierden De Zebra’s een klein kampioensfeest met de fanatieke aanhang:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=IVbzaoZiAnU[/youtube]

Luister voor meer informatie naar een fragment van de Zondag Etappe op Paradise FM:

www.versgeperst.com