• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Voetbalclub De Zebra’s kan vanavond voor een stunt zorgen door te promoveren naar de Sekshon Pagá. In het SDK Stadion verdedigt de ploeg een 1-0 voorsprong tegen tegenstander Undeba. De Zebra’s-trainer Ruud Koopman beseft dat zijn ploeg op het randje van promotie staat.

“We staan vlak voor de finish, maar moeten er nog een stap overheen zetten”, aldus de trainer. Zijn ploeg begon  2,5 jaar geleden op het laagste amateurniveau en staat nu voor de deur van de Sekshon Pagá. Met de 1-0 overwinning van maandag komt de promotie nog dichterbij.

Lastige tegenstander
“Ik wist dat we maandag konden winnen”, aldus Koopman. “Maar wat ik niet wist is hoe de tegenstander ervoor zou staan. We hebben nu gezien dat Undeba een erg lastige tegenstander is: ze hebben het hele jaar op een hoger niveau gevoetbald en spelen een hoger tempo.”

Voordeel
Desondanks heeft de trainer vertrouwen in een goede afloop. “We zijn in het voordeel door onze voorsprong. Ik verwacht een heel sterk Undeba, maar we hebben goede hoop.” De rode kaart die Undeba-speler Rodney Ogenio maandag ontving kan ook in het voordeel van De Zebra’s werken. Hij is vanavond geschorst.

Beslissend
De Zebra’s wonnen maandag met 1-0 door een doelpunt van Aaran McCarthy. De tweede en beslissende wedstrijd in de promotie/degradatiestrijd is vanavond om 20:00 uur in het SDK Stadion.

3 reacties op “‘We staan vlak voor de finish’”

  1. jammer 2-0 verloren..

  2. Heel veel succes!

  3. Ze moeten ook een 80/20 procent regeling bij voetbal teams hebben.. en de zebras is een koloniale naam.. laten ze de naam maar veranderen in Tula Warriors!