• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Voetballer Robin Nelisse heeft zijn laatste wedstrijd gespeeld. De oud-speler van Feyenoord, Cambuur, AZ, Utrecht en Red Bull Salzburg wordt door een slepende knieblessure gedwongen te stoppen met voetballen. Tot verdriet van de 33-jarige Rotterdammer: “dit doet me pijn”.

Het besluit van Nelisse werd vandaag bevestigd door zijn zaakwaarnemer, Humphrey Nijman. Na een half jaar zonder club te hebben gezeten, zag de aanvaller geen perspectief meer op een vervolg van zijn carrière. “Dit doet me toch pijn,” aldus de aanvaller tegen Voetbalcentraal. “Normaal gesproken bepaal je zelf wanneer je stopt, bij mij deed mijn knie dat.”

Carrière
Nelisse kwam dit seizoen al niet meer in actie. Hij begon zijn carrière bij Feyenoord en kwam via Cambuur Leeuwarden bij AZ terecht. In Alkmaar speelde hij vijf seizoenen in de basis. Na drie seizoenen bij FC Utrecht sloot hij zijn carrière af bij het Oostenrijkse Red Bull Salzburg, waarmee hij twee keer kampioen werd. Nelisse kwam in zijn carrière tot 326 wedstrijden en 103 doelpunten.

Caribisch
Nu zijn carrière is beëindigd, richt Nelisse zich weer op het Caribische gebied. Nelisse heeft als zoon van een Arubaanse vader grond gekocht op Aruba en is ambassadeur van de Dutch Caribbean Stars. Daarnaast zet de zesvoudig international van de Nederlandse Antillen zich in voor de Fundashon Bicentini.

1 reactie op “Nelisse is uitgespeeld”

  1. 103 doelpunten