• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Voetbalclub CVC De Zebra’s neemt het vanavond in het SDK Stadion op tegen Undeba. Inzet is een plaats in de Sekshon Pagá volgend seizoen. De Zebra’s-trainer Ruud Koopman ziet de wedstrijd met vertrouwen tegemoet: “we hebben niks te verliezen, maar alles te winnen.”

“De opstelling is er, de strategie is er, nu hoeven de jongens het alleen nog uit te voeren op het veld”, zegt Koopman strijdvaardig. Zijn ploeg neemt het vanavond in de eerste wedstrijd voor promotie/degradatie op tegen Undeba.

Toetje
De wedstrijd kan voor De Zebra’s de bekroning van een nu al geslaagd seizoen worden. De ploeg werd dit jaar met groot machtsvertoon kampioen van de Sekshon Amatùr. “Wij hebben de maaltijd al gegeten, maar promotie zou een lekker toetje betekenen. Voor onze tegenstander geldt het tegenovergestelde: zij hebben nog honger.”

Realistisch
Koopman verwacht geen gemakkelijke wedstrijd. “We moeten realistisch zijn, Undeba is een gerenommeerde ploeg die al jaren op het hoogste niveau voetbalt. Dat vraagt om een andere benadering, maar de druk ligt niet bij ons. Wij hebben alles te winnen, zij hebben alles te verliezen.”

Perfecte mix
Promotie naar de Sekshon Pagá zou voor De Zebra’s een ongekende prestatie zijn. De ploeg heeft zich in 2,5 jaar tijd opgewerkt van het laagste amateurniveau tot aan de drempel van het hoogste niveau, de betaalde klasse. “Dat zou heel bijzonder zijn. We zijn begonnen als vriendenteam en met een perfecte mix tussen Nederlandse en Curaçaose jongens hebben we ons tot hier opgewerkt.”

Wedstrijd
De eerste promotie/degradatiewedstrijd tussen CVC De Zebra’s en Undeba begint vanavond om 20:00 uur in het SDK Stadion. De tweede wedstrijd wordt vrijdag gespeeld.

2 reacties op “‘We hebben niks te verliezen’”

 1. Uitslag Undeba – Zebra’s 0-1! Klasse mannen!
  A.s. vrijdag de return wedstrijd! 20:00 uur in het SDK.
  Kom de Zebra’s aanmoedigen!!!!!!

 2. Wiels zal dit team wel gaan verbieden. Een team waarbij zowel donkere jongens samen met makambas spelen en succes boeken en een vriendenteam zijn. dat past niet in het plaatje van Wiels!