• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – 1,5 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen. Op 14 augustus gaan meer dan 100 die-hards van start op de ENNIA Curaçao International Triathlon 2011, dat plaatsvindt op de Hyatt Regency. Sportieve belangstellenden kunnen zich nog inschrijven voor het evenement.

Het aantal deelnemers staat op dit moment op 125, precies de helft van het aantal toegestane sporters. Het merendeel van de deelnemers komt uit Curaçao, maar er zijn ook vertegenwoordigers van de andere Caribische eilanden, Nederland, Venezuela en de Verenigde Staten.

Route
De route laat een mooi stukje Curaçao zien. De deelnemers zwemmen eerst twee ronden om het Hyatt Dock, fietsen vervolgens twee ronden over de St. Barbara Plantation op de Curaçao Mining Company en rennen tot slot drie ronden over de ‘Old Quarry’ op de Plantation. Start en finish zijn op de parkeerplaats van de Hyatt Regency.

Verkennen
Deelnemers krijgen op de vrijdagavond voor de race de kans om de fietsroute te verkennen. Het privéterrein wordt dan opengesteld voor deelnemers. De volgende middag, één dag voor de race, moeten deelnemers tussen 16:00 en 18:00 uur aanwezig zijn bij de briefing. Zij krijgen dan ook hun startnummer.

Inschrijven
De race begint zondag om 07:00 uur. Inschrijven voor de triathlon is nog steeds mogelijk. Individuele atleten moeten minimaal zestien jaar oud zijn, inschrijven voor een team kan vanaf veertien jaar en ouder.

www.versgeperst.com