• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

trackandfieldCURAÇAO – Even leek het alsof Churandy Martina niet mee zou doen met de ‘indoor’ wereldkampioenschappen sprinten. Maar gelukkig voor zijn lokale fans, is het de Nederlands Antilliaanse Atletiek Unie toch gelukt om Martina in te schrijven..

De Curaçaose sprinter was laat met zijn verzoek om deel te nemen aan de 60 meter sprintkampioenschappen. Met behulp van Martina’s zaakwaarnemer, Caroline Feith, werd contact opgenomen met de Internationale Atletiekfederatie en kon Martina toch nog ingeschreven worden. Dankzij Martina’s goede resultaten in 2009, kan hij alsnog meedoen.

Sprints
Martina is zich nu met een aantal sprints in Duitsland en Spanje aan het voorbereiden op het evenement. Woensdag 3 februari rent Martina in Düsseldorf en zaterdag 6 februari in Stuttgart. Daarna volgt op zaterdag 13 februari een sprint in Valencia. Vorig weekend, zondag 31 januari, heeft Martina ook meegedaan met een 60 meter sprint in Karlsruhe, Duitsland.

Karlsruhe
Het beloofde in Karlsruhe een strijd te worden tussen onze sprintheld en de Amerikaanse Dwight Phillips. Phillips is wereldkampioen verspringen, maar doet ook mee met sprints van 60 en 100 meter. Ondanks de verwachtingen werd de sprint gewonnen door de Jamaicaan Lerone Clarke, die eindigde met een tijd van 6,64 seconden. Martina werd vijfde (6,68) en werd op de zesde plaats gevolgd door Phillips (6,74).

Doha
De dertiende editie van de ‘IAAF World Indoor Championships 2010’ wordt gehouden in Doha, Katar. Het kampioenschap is van vrijdag 12 maart tot en met zondag 14 maart.


www.versgeperst.com