• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Ons nationale voetbalteam heeft nog een lange weg te gaan naar het WK 2014 in Brazilië. Als ze de eerste ronde overleven volgen er nog een tweede en derde ronde voor plaatsing een feit is. De kwalificatiereeks begint op 2 september met een wedstrijd tegen Antigua en Barbuda.

Curaçao neemt het in groep F op tegen Antigua & Barbuda, de Virgin Islands en Haïti. Tegen elke tegenstander worden twee wedstrijden gespeeld, waarvan telkens één op Curaçao. De eerste reeks wedstrijden zullen van 2 september tot 15 november worden gespeeld.

Tweede ronde
Als ons voetbalteam als winnaar van de groep eindigt, plaatsen ze zich automatisch voor de volgende ronde. Daarin zullen ze het in groep A opnemen tegen de Verenigde Staten, Jamaica en de winnaar  van groep E (Granada, Guatemala, St. Vincent&Grenadines en Belize).

Finaleronde
De twee beste landen in elke groep plaatsen zich voor de finaleronde. Daarin zullen zes landen uit de Centraal-Amerikaanse en Caribische (CONCACAF)-zone tegen elkaar strijden om drie WK-tickets. De vierde uit de groep speelt tegen de nummer één van Oceanië om nog een ticket. Binnenkort wordt meer bekendgemaakt over de selectie van ons voetbalteam.

Speelschema groep F
2 september 2011 vs Antigua
6 september 2011 vs Haiti (thuis)
7 oktober 2011 vs Antigua (thuis)
11 oktober 2011 vs Haiti
11 november 2011 vs US Virgin Islands
15 november 2011 vs US Virgin Islands (thuis)

4 reacties op “Lange weg te gaan naar Brazilië”

 1. In Nederland heb je vele Curacao jspelers die niveau hoofdklas en top amateur spelen en enkelen in eerste divisie en ere divieis : o.a. Bacuna van Groningen, Biciento van Ado den Haag, Loran, Martina die nu in Canada en vroeger bij Ajax speelde. genoeg spelers op prof niveau om een sterke selectie in Caribische regio te winnen. Met spelers uit locale competie kom je tekort tegen landen als Trinidad, Haiti, Guyana, Surinam, puerto Rico en Jamaika. Seru Fortuna, Barber, Sentro Dominguito, Sithoc, Jongholland, Undeba en subt is de voetbal jammer genoeg nog onbeduisd bal handelingen, Eerlijk zeggen Op tacktisch niveau zie je duidelijk dat onze locale voetbal competie achter loopt vergelijken met genoemde eilanden in de regio. De sekllectie moet gemaakt worden met onze prof uit Nederland dat heeft Trinidad ook gedaan

 2. Zimmerman, Angelol Cijnthe. Cathalina van Spakenburg, Richal Leito (makkelijk scorende spits), Shelton Martis, Shanon Carmelia, Cornelia en er lopen nog een paar goede jongens rond. De Jong, Loran en Nelisse voor de ervaring.

 3. Ik hoop dat jongens zoals Angelo Zimmerman, Angelo Cijntje en Shelton Martis deel zullen maken van de selectie.

 4. Zullen er georganiseerde trips zijn naar de uitduels?
  – Gaan we met de cura voetballers uit Nederland spelen of met jongens van hier?