• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Sporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze van het sportveld, de dansvloer, de fiets, uit de sportschool of het water. Dit keer slepen we Petula Prudencia uit de sportschool. Zij beoefent yoga.


Wat doe je hier?
“Ik volg sinds zes maanden yogalessen hier. Ik probeer twee keer per week te trainen.”

Hoe ben je in de sport terechtgekomen?
“Ik ben ongeveer drie jaar geleden begonnen met yoga. Ik ben van nature nogal een druk persoon en zocht naar iets om meer rust te krijgen. Voor yoga turnde ik actief en ik was op zoek naar een combi van sport en rust. Ik wilde niet meer aan apparaten hangen, maar wel werken aan mijn conditie en lenigheid. Yoga in een goede manier om dit op een leuke manier te doen. Ik heb eerst Bharata Yoga gaan beoefenen in Nederland en vond dit meteen leuk. Op Curaçao wordt dit helaas niet gegeven en doe Hatha Yoga.”

Wat is je ultieme sportmoment?
“De momenten dat ik na de les op de fiets zat. Ik kreeg zoveel lucht binnen en was helemaal opgeladen: ik bruiste van de energie. Eigenlijk was ik op zoek naar rust, maar de yoga geeft me ook veel positieve energie.”

Wie is je grote voorbeeld in de sport?
“Ger van Leeuwen. Hij was mijn docent in Amsterdam en gaf Bharata Yoga. Zijn lessen waren heel interessant en hij heeft zelf een unieke stroming in de yoga ontwikkeld. Zijn methode is erg fysiek, uitdagend en ligt me goed.”

Wat is je ultieme doel?
“Het voordeel van yoga is dat de sport je uitdaagt meer te gaan doen als je te weinig doet en minder wanneer je teveel doet. Mijn doel is om niet teveel te doen, het niet goed te willen doen. Dit is namelijk vaak mijn probleem, maar het lukt me steeds beter om precies genoeg te geven.”

www.versgeperst.com