• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Brits sprintkanon Mark Cavendish zal op 5 november aanwezig zijn tijdens de tiende Amstel Curaçao Race. De vijfvoudig ritwinnaar in de Tour de France deed twee jaar geleden ook al mee. Naast het Britse talent werden ook de Nederlandse helden Johnny Hoogerland en Rob Ruijgh gecontracteerd.

Cavendish sprintte in 2009 ook al door de Curaçaose straten. “Ik heb toen fantastische dagen op Curaçao gehad, waardoor ik nu weer enthousiast in ga op de uitnodiging van de organisatie”, aldus de Brit. “Het is een mooie afsluiting van het seizoen.” Dat seizoen is al meer dan geslaagd. Cavendish won in de afgelopen Tour de France vijf ritten en veroverde ook nog de groene trui in het puntenklassement.

Nederlandse helden
De organisatie, in handen van Leo van Vliet, wist ook nog de Nederlanders Johnny Hoogerland en Rob Ruijgh toe te voegen aan de deelnemerslijst. Hoogerland werd afgelopen Tour de France een held in eigen land nadat hij door een volgauto in het prikkeldraad werd gereden. Met 33 hechtingen reed hij de Tour alsnog uit. De Zeeuwse renner deed twee jaar geleden ook mee op Curaçao.

Revelatie
Ruijgh zal in november voor het eerst deelnemen. De 24-jarige renner was in zijn eerste Tour de France de Nederlandse revelatie. Hij eindigde heel knap op de 21e plaats. “De uitnodiging voor Curaçao zie ik als een beloning voor een mooi seizoen. Een teken van waardering. Ik vind het mooi dat ik dit spektakel een keer kan meemaken, want in het peloton heb ik veel goede verhalen gehoord”, aldus Ruijgh. Eerder legde de organisatie ook al Frank en Andy Schleck, Johan van Summeren en Steven Kruijswijk vast.

www.versgeperst.com