• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Bewoners van Banda Bou kunnen gerust zijn. In tegenstelling tot eerdere berichten krijgt het gebied toch haar eigen multifunctionele sportcentrum. Er was lange tijd onduidelijkheid over de beschikbare fondsen, maar minister Lionel Jansen (Sport) heeft de begroting voor het centrum rond.

De plannen rondom het centrum zijn lang onderwerp van discussie geweest. PAR-statenlid Marilyn Alcalá-Wallé suggereerde onlangs nog dat het kabinet de fondsen die bestemd waren voor de bouw van het centrum anders hadden besteed. ‘De fondsen zijn aangewend voor de reizen van de ministers’, beweerde Alcalá-Wallé.

Fondsen
Volgens de regering is niet het huidige kabinet, maar de vorige verantwoordelijk voor de herverdeling van de fondsen. Een deel van de fondsen is destijds gebruikt voor de renovatie van de sportzaal van SDK. De benodigde fondsen zijn nu door minister Jansen toch bij elkaar gebracht en de Raad van Ministers heeft toestemming gegeven voor de bouw. Het centrum zal 1,6 miljoen gulden kosten.

Gerust zijn
“De bewoners van Banda Bou kunnen gerust zijn”, laat de regering weten in een persbericht. “Stimulering van sport in de buurten is juist één van de speerpunten in het regeerprogramma. De fondsen voor de bouw van het centrum zijn er en nu wordt gekeken hoe deze een zo hoog mogelijk rendement kunnen opleveren.”

4 reacties op “Toch nieuw centrum voor Banda Bou”

 1. Toevallig ? Nederland doneert 1.5 miljoen om wat te doen aan de taalachterstand van onze beursalen (ja echt, taalachterstand) en onze minister heeft plotseling geld gevonden om het Banda Bou project, nadat de oorspronkelijke gelden plotseling verdwenen waren, alsnog door te laten gaan.
  Ja soms hangt onze wereld door toevalligheden aan elkaar!

 2. Een al lang geleden aangekaart project. Maar vergeet niet dit project komt uit de zakken van de belastingbetaler terwijl er een 200miljoen gulden tellend project (in mijn bezit) voor geheel district 3 (Bandabou) niet goedgekeurd wordt want dat kost ons belasting betalers niets! Normaal krijgen de handtekening zetters een 5% commissie over het bedrag wat gespendeerd wordt! Ook zo bij deze 1.6 miljoen. Deze aalmoes is gewoon om het grote bario project van 200 miljoen te dwarsbomen en zo de bewoners van Bandabou weer achter te stellen op het vele geld wat gestoken wordt in de stads regio.

 3. Hmm maar waar betalen we dat allemaal van?

 4. Hopi Bon!
  Eindelijk weer eens een positieve ontwikkeling te melden.
  Tip (gratis) aan de regering: Naast de benodigde budgetten voor bouw etc. er OOK voor zorgen dat beheer en onderhoud in toekomstige jaren in budget is opgenomen!