• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

geldCURAÇAO – Het Nederlandse tijdschrift ‘Sportweek’ heeft voor het tiende jaar op rij een lijst van de honderd bestverdienende sporters met een Nederlands paspoort gepubliceerd. De Curaçaose honkballer Andruw Jones blijft de topverdiener met ruim 10 miljoen euro (ruim 14 miljoen dollar) in 2009.

De 32-jarige Jones speelt het komende honkbalseizoen voor de Chicago White Sox, nadat hij in november een éénjarig contract heeft getekend voor 500.000 dollar. De inkomsten van 2009 zijn te danken aan het contract dat Jones in december 2007 heeft getekend, toen hij voor 36.2 miljoen dollar overstapte van de Atlanta Braves naar de Los Angeles Dodgers.

Sportweek
Jones wordt in de top vijf van Sportweek gevolgd door vier voetballers. Nigel de Jong (Manchester City) staat op de tweede plaats nadat hij 8,1 miljoen euro heeft binnengehaald. Ruud van Nistelrooy (Hamburger SV) kreeg 7,5 miljoen op zijn rekening en wordt op de vierde plaats gevolgd door Arjen Robben (Bayern München), met 7 miljoen euro. Doelman Edwin van der Sar (Manchester United) kreeg 5,8 miljoen euro, wat genoeg is voor de vijfde plaats.

Prestigieuze benoeming
Jones heeft tot nu toe meer dan 100 miljoen dollar verdiend dankzij zijn honkbalcarrière. De Curaçaoënaar is daardoor een van de bestverdienende honkballers aller tijden. Volgens Amerikaanse honkbalanalisten maakt Jones nog kans om lid te worden van de ‘Baseball Hall of Fame’. De Hall of Fame is de meest prestigieuze benoeming die een honkballer kan krijgen.

Bron: Sportweek

www.versgeperst.com