• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Topsprinter Caimin Douglas neemt deze week afscheid van Nederland om terug te keren naar het land van zijn jeugd: Curaçao. Een slepende rugblessure dwong hem te stoppen met zijn carrière, maar Douglas telt zijn zegeningen: “ik ben het leven en de cultuur in Curaçao altijd blijven missen.”

Douglas verhuisde met zijn Antilliaanse ouders op vijfjarige leeftijd naar Curaçao. Nu zijn carrière over is keert hij terug. Met zijn vriendin, zijn zoontje en een missie. “Ik kan aan de slag in het ingenieursbedrijf van mijn vader, dat ik op den duur samen met mijn broer ga overnemen. Maar ik hoop ook een rol in de sport te blijven spelen, voor jonge talenten van ons eiland die door de staatkundige veranderingen in de toekomst voor Nederland moeten uitkomen”, zegt Douglas tegen Atletiek Week.

Begeleiding
Het verbeteren van die begeleiding is noodzakelijk volgens de sprinter: “in de atletiek zijn er goede contacten, maar in veel andere sporten is de kloof nog te breed. En Curaçao is een uitstekende trainingslocatie voor Nederlandse sporters. Dat wil ik graag promoten.”

Carrière
Douglas kende met het Nederlandse estafetteteam veel successen. In 2003 sleepte de ploeg een bronzen medaille uit het vuur op het WK in Parijs. Eén jaar later werd het team vroegtijdig uitgeschakeld op de Spelen in Athene, dankzij een wisselfout. Bij de Spelen in Peking werd de finale gehaald, maar geen medaille veroverd. Douglas kijkt terug en telt zijn zegeningen: ‘ik heb een hele mooie carrière gehad.’

www.versgeperst.com