• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - HonkbalCURAÇAO – Federashon di Beisbòl Kòrsou (FEBEKO) gaat dit weekend het voortbestaan van onze internationale honkbalactiviteiten verdedigen. Op 29 en 30 juli staan belangrijke vergaderingen met internationale federaties gepland in Panama Stad. De affiliatie van de honkbalbond is één van de onderwerpen.

Tijdens de vergadering komen het bestuur van FEBEKO, Confederación Panamericana de Beisbòl (COPABE) en International Baseball Federation (IBAF) bijeen om de internationale activiteiten van het Curaçaose honkbal te bespreken. Die is net als bij de andere sporten in gevaar gekomen sinds het Nederlands Antilliaans Olympisch Comite (NAOC) haar erkenning verloor.

Situatie honkbal
De situatie voor de honkbalsport is heel anders dan bij andere sporten, waar de sporters kiezen om uit te komen voor Nederland of Aruba. De Nederlandse honkbalselectie is namelijk al gevuld met Curaçaoënaars en Aruba laat haar eigen team niet vallen zodat Curaçao onder haar vlag kan deelnemen.

Verzoek
Om de internationale sportactiviteiten te beschermen heeft FEBEKO bij COPABE en IBAF een brief ingediend met het verzoek om voorlopig lid te worden van de organisaties. Dat lidmaatschap zou het recht geven om deel te nemen aan enkele evenementen van COPABE en IBAF.

Olympische Spelen
FEBEKO wil echter ook bijdragen aan de deelname van de honkbalsport aan de Olympische Spelen, die ver weg lijkt omdat NAOC als gevolg van de staatkundige vernieuwingen van 10 oktober 2010 haar erkenning heeft verloren. Bovendien staat de honkbalsport sinds 2008 niet meer op het programma van de Olympische Spelen. De IBAF is echter sterk aan het lobbyen om terug te keren naar de Spelen en FEBEKO wil hier graag aan bijdragen.

Eerste sport
“Gezien de ontwikkelingen zal het erg triest zijn voor de eerste sport van Curaçao als onze spelers aan geen enkel internationaal evenement mee kunnen doen om hun niveau te meten en erkenning te kunnen krijgen van professionele organisaties of collega’s”, laat FEBEKO weten in een persbericht. De federatie, die vrijdag tijdens de algemene vergadering besloot het bestuur met twee personen aan te vullen, bereidt zich op dit moment voor op de belangrijke vergaderingen.

www.versgeperst.com