• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

VoetbalCURAÇAO  – “Heel, heel jammer”, reageerde voorzitter van de Federashon Futbòl di Kòrsou (FFK) Rignaal Francisca op de uitschakeling van het Curaçaose voetbalteam onder -23. Tijdens de kwalificatie voor de Olympische Spelen van 2012 kwam Curaçao in Dominica één doelpunt te kort.

Beide ploegen begonnen dit weekend met twee gewonnen wedstrijden en één gelijkspel aan de laatste speelronde. “Wij wonnen met 2-0 van Grenada”, legt Francisca uit. “Maar Trinidad & Tobago won met 4-0, wat precies genoeg was. Nu komen we op doelsaldo één doelpunt te kort voor de volgende ronde. Spijtig.”

Goede hoop
De hoop op het bereiken van de volgende ronde was groot na de zwaarbevochten zege op Grenada. Shanon Carmelia scoorde in een tijdsbestek van drie minuten twee keer en werd een kwartier later uit het veld gestuurd. Met tien man kwam Curaçao niet meer in de problemen, totdat de uitslag van de andere wedstrijd de spelers bereikte.

Volgende ronde
Trinidad & Tobago gaat als winnaar van groep B door naar de volgende kwalificatieronde. De vier groepswinnaar strijden daarin om twee plekken voor de finalegroep van de Caribische, Midden-Amerikaanse en Noord-Amerikaanse zone. Cuba en St. Kitts and Navis plaatsten zich al voor de volgende ronde. De winnaar van groep A is pas op 7 augustus bekend.

2 reacties op “Op één doelpunt na”

  1. Dat noemen ze slim plannen!

  2. Maar waarom moest Curacao eerst spelen en daarna pas Trinidad zodat Trinidad wist dat ze met 4 doelpunten verschil moesten winnen en dan in de laatste 15 minuten 3 keer scoren??