• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Wildcats hebben gisteren in de AA-klasse van de nationale honkbalcompetitie de Sta Maria Pirates verslagen. Die namen eergisteren nog de koppositie van de Royal Scorpions, maar zakken nu weer een plaatsje. In het Rifstadion wonnen de Wildcats in de achtste inning: 15-11.

In de achtste inning werd de wedstrijd beslist. Bij een 11-11 stand nam Curtney Doran namens de Pirates plaats op de werpheuvel. Ruim één inning later stonden de Wildcats met vier punten voor. De verliezend werper Doran liet drie hits toe, waaruit vier keer gescoord werd.

Spannend
Het was de climax van een spannende strijd. Na één inning stond het al 8-5, in het voordeel van de Wildcats. Halverwege de wedstrijd bouwden ze die voorsprong langzaam uit, maar daarna begonnen de Pirates een inhaalrace. Dankzij de perfecte achtste inning van de Wildcats mocht dat niet baten.

Profiteren
Eergisteren stuntten de Wildcats ook al tegen de Royal Scorpions. Die profiteerden gisteren van de misstap van de Pirates en namen de koppositie weer over. Ze hadden het niet makkelijk tegen de Curaçao Yankees, die dankzij een homerun van Vernon Boutisma lang in de race bleven, maar wonnen uiteindelijk met 11-9.

Programma
Ondanks de twee stunts staan de Wildcats nog voorlaatst. De Scorpions staan eerste, gevolgd door de Pirates en de Indians. Morgen kunnen de Wildcats hun goede reeks vervolgen in de wedstrijd tegen de Sta Rosa Indians, om 20:00 uur in het Tio Daou stadion. In het Rifstadion spelen om dezelfde tijd de Sta Maria Pirates tegen de Curaçao Yankees.

foto: winnend pitcher van de Wildcats Gavanee Virginie

www.versgeperst.com