• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Float like a butterfly and sting like Beema. Internationale boksers bereiden zich voor op de Curaçao Rumble van 27 augustus. Versgeperst.com blikt vooruit op het evenement met deze keer: Argenio Pieters vs Efi-Jimmy Croes.

De 18-jarige Pieters is niet alleen jonger en lichter, maar ook veel minder ervaren dan zijn tegenstander uit Aruba. “Argenio zal hiet makkelijk krijgen, maar ik geef Argenio toch kans. Argenio heeft in principe niets te verliezen. Hij is de underdog in deze partij en wint sowieso een geweldige ervaring”, aldus zijn trainer Edwin Baas van Baas Sports Curaçao.

Discipline
“Argenio traint relatief kort, nog geen twee jaar, maar hij neemt de sport serieus en is zeer gedisciplineerd, waardoor hij in korte tijd sterk ontwikkeld is. Hij heeft zo’n knokkershart dat hij de partij ook in zijn voordeel kan beslissen. Hij gaat voor de winst en als dat lukt, dan zal het een geweldige prestatie zijn”, vervolgt de trainer.

Ervaring
Zijn tegenstander traint al veel langer en beschikt over wedstrijdervaring in het Olympisch boksen, vooral op internationaal gebied. Efi-Jimmy Croes nam onder andere deel aan de Panamerican Games Qualifier 2007, het Caribbean Championships 2006, hij bokste in de Bahamas, Trinidad & Tobago en trainde in Cuba.

Gewicht
Pieters bokst met zijn 54 kg normaal in de bantamweight (52 tot 56 kg), maar omdat in dit gewicht moeilijk tegenstanders te vinden zijn zal hij ervoor zorgen dat hij op het moment van weging 56 kg weegt, zodat hij in lightweight (56 tot 60 kg) kan boksen. De hoofdpartij tussen thuisspeler Argenio Pieters en Efi-Jimmy Croes zal zaterdagavond plaatsvinden in het auditorium van de International School Curaçao.

 

www.versgeperst.com