• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Schaken op CuracaoCURAÇAO – De Nederlandse schaakgrootmeester Loek van Wely neemt vrijdag deel aan het 11e Curaçao Chess Festival. Van Wely is met zijn indrukwekkende palmares de sterkst geregistreerde deelnemer van het toernooi. Hij zal donderdag, een dag voor het toernooi, een schaaksimultaan geven.

Van Wely werd van 2000 tot 2005 schaakkampioen van Nederland, wat hem in de top tien beste schakers van de wereld bracht. Op de Nederlandse lijst van topschakers staat hij afwisselend op de eerste en tweede plaats. In mei 2010 won Van Wely nog het Chicago Open schaaktoernooi, waaraan 23 grootmeesters deelnamen.

Deelnemersveld
Het festival begint vrijdag in het World Trade Center en zal tot en met 31 juli duren. Over de jaren is het evenement erin geslaagd een sterk deelnemersveld naar Curaçao te halen. Het toernooi is opgenomen in de lijst van de internationale schaakbond FIDE van wereldwijde schaaktoernooien en is een van de sterkste schaaktoernooien van het Caribisch gebied.

Caribisch
Voor Curaçaose schakers is het toernooi een kans om zich te meten met deelnemers uit andere landen. De sterkte van de Caribische schakers is de laatste jaren erg toegenomen. Een aantal schakers uit Curaçao wacht nog op de officiële bevestiging van hun FIDE-titels, terwijl Aruba al twee FIDE-kandidaatmeesters heeft.

Simultaan
Van Wely trapt het toernooi op donderdag al af, met een schaaksimultaan in het World Trade Center. Schakers die hun krachten willen meten tegen de topgrootmeester, kunnen zich melden bij Alvin Smith (tel 6667166) of Fabio Mensing (tel 6600156). De schaaksimultaan begint om 19.30 uur.

Inschrijven
Ook voor het Curaçao Chess Festival 2011 kan men zich nog steeds inschrijven. Alle informatie over het toernooi en de verschillende aspecten ervan is te vinden op de website van het Curaçao Chess Festival www.curacaochess.net.

www.versgeperst.com